Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Syrië blijft drukken op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - Op de Europese aandelenbeurzen werden maandag overwegend kleine verliezen geleden. Beleggers namen wat gas terug na de sterke winsten van vorige week. Ook bleef de Syrische kwestie drukken op de markt. De verliezen bleven beperkt door positief economisch nieuws uit Japan en China.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,4 procent lager op 369,42 punten. De MidKap zakte 0,2 procent tot 553,30 punten. De beurzen in Parijs en Londen verloren 0,3 en 0,4 procent, terwijl de DAX in Frankfurt 0,1 procent steeg.

,,We kwakkelen een beetje. We hadden een iets vriendelijker beeld verwacht na de goede handelscijfers uit China, maar vorige week is het ook wel hard omhoog gegaan. Het Syrië-verhaal blijft de gemoederen bezig houden en het is wachten of het Amerikaanse Congres instemt met een Amerikaanse aanval op het land. Voor de rest gebeurt er weinig schokkends op de beurzen'', zei handelaar Cees Smit van Today’s Beheer.

Imtech

Een waarschuwing van BG Group zorgde voor koersdruk in de oliesector. Het Britse olie- en gasbedrijf verwacht dat de productie volgend jaar lager zal uitvallen door projectvertragingen in Egypte en Noorwegen. Het aandeel BG daalde in Londen ruim 5 procent.

Grootste stijger in de AEX was technisch dienstverlener Imtech met een winst van 3,1 procent. Elektronicaconcern Philips volgde met een plus van 1,9 procent na een adviesverhoging door Citigroup. Bierbrouwer Heineken was de sterkste daler met een min van 1,9 procent na een adviesverlaging door Credit Suisse.

KPN

KPN won 0,5 procent. Het telecombedrijf kondigde aan dat financieel directeur Eric Hageman per direct vertrekt vanwege persoonlijke redenen. Het opstappen van de bestuurder heeft volgens KPN niets te maken met de huidige ontwikkelingen bij het telecombedrijf of met werkverhoudingen.

Ahold leverde 1,1 procent in. Volgens analisten van Rabobank zal het besluit van Albert Heijn om de prijzen van 1000 artikelen te verlagen geen nieuwe prijzenoorlog onder de Nederlandse supermarktketens ontketenen.

TomTom

In de MidKap ging TomTom aan kop met een winst van 2,8 procent. Het navigatiebedrijf heeft volgens analist Martijn den Drijver van SNS Securities een belangrijk contract van Ford in de wacht gesleept. Advies- en ingenieursbureau Arcadis steeg 1,3 procent na een positief analistenrapport van Rabobank. Technologiebedrijf TKH Group was de sterkste daler met een verlies van 2,6 procent.

De euro was 1,3245 dollar waard, tegen 1,3170 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op vrijdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,8 procent tot 109,70 dollar per vat. Brentolie werd 1,5 procent goedkoper en kostte per vat 114,58 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 september 2013 16:50
    "Grootste stijger in de AEX was technisch dienstverlener Imtech met een winst van 3,1 procent"

    Ja, dat kan ik ook zien, maar waarom.....??????

    En angsthazen van Nederland, of moet ik zeggen zandhazen.. Nee, Syrie maakt geen flikker uit voor wat er op de AEX gebeurt.. Hoogstens wordt Shell wat rijker.
  2. Snance 9 september 2013 17:55
    quote:

    Stayathomedad schreef op 9 september 2013 16:50:

    "Grootste stijger in de AEX was technisch dienstverlener Imtech met een winst van 3,1 procent"

    Ja, dat kan ik ook zien, maar waarom.....??????

    En angsthazen van Nederland, of moet ik zeggen zandhazen.. Nee, Syrie maakt geen flikker uit voor wat er op de AEX gebeurt.. Hoogstens wordt Shell wat rijker.
    Goed onderbouwd dit ook !
  3. [verwijderd] 9 september 2013 18:35
    quote:

    Snance schreef op 9 september 2013 17:55:

    [...]

    Goed onderbouwd dit ook !

    Haha..

    Zover ik het weet is het gevalletje Syrie nu al drie jaar aan de gang.
    De een na de andere verschrikkelijke misdaad tegen de mens.
    Een slappe president in de USofA
    Europa wat zoals gewoonlijk doet als zijn neus bloedt.
    Syrie heeft geen olie, is alleen zand en shit.
    Onderling vechtende Islamieten heeft het verleden geleerd, moet je maar lekker het onderling laten uitvechten. En de Islam is toch zo vredelievend, en tolerant, en vrouwvriendelijk.?

    Whatever er ook daar gebeurt is is niet van vandaag op gisteren en behoort al lang zijn ingeprijst.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links