Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Klachten over zzp-contracten BAM'

WOERDEN (AFN) - Bouwbedrijf BAM laat zzp’ers contracten ondertekenen die het mogelijk maken dat zij vier weken werken zonder een cent te ontvangen, klaagt Zelfstandigen Bouw. De ondernemersorganisatie voor zzp’ers in de bouw-, hout- en techniekbranche heeft het beursgenoteerde bedrijf opgeroepen de "buitensporig onredelijke bepalingen" uit het contract te schrappen.

Volgens voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw wil BAM alleen nog zzp’ers via een bepaalde bemiddelaar inhuren. Volgens het contract dat die bemiddelaar voorlegt, zou BAM hen niet hoeven te betalen als de zogeheten screeningsprocedure negatief uitvalt.

Die procedure, waarin wordt gecontroleerd of de zzp’er een echte zelfstandige is, kan vier weken duren. "Dat betekent dus dat iemand na vier weken naar huis gestuurd kan worden zonder enige betaling. Volkomen absurd", aldus Verhoef, die hierover klachten heeft ontvangen van leden van de ondernemersorganisatie. Ook zou BAM volgens het contract mensen na een onbevredigende proeftijd van tien dagen zonder betaling naar huis kunnen sturen.

Niet herkenbaar

BAM zegt in een reactie zich niet te herkennen in de verwijten. Het bedrijf bevestigt een bemiddelaar in de arm genomen voor de inhuur van zzp'ers. Dat doet BAM om enerzijds administratieve redenen en anderzijds om er zeker van te zijn dat wordt voldaan aan gewijzigde wet- en regelgeving.

Het bedrijf erkent dat het in theorie "in het uiterste geval" mogelijk zou kunnen zijn dat betalingen wat langer op zich laten wachten, maar daar is volgens BAM in de praktijk nog geen sprake van geweest. De onderneming zal op korte termijn vragen van Zelfstandigen Bouw beantwoorden om daarmee de kou uit de lucht te nemen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 apr Barclays kleiner in BAM
  2. 15 feb BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BAM Groep Koninklijke

4,014 15:17
+0,028 +0,70%
Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links