Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Klachten over zzp-contracten BAM'

Gepubliceerd op 9 aug 2019 om 14:37 | Views: 3.525

BAM 14:48

2,46 +0,01 (+0,33%)

WOERDEN (AFN) - Bouwbedrijf BAM laat zzp’ers contracten ondertekenen die het mogelijk maken dat zij vier weken werken zonder een cent te ontvangen, klaagt Zelfstandigen Bouw. De ondernemersorganisatie voor zzp’ers in de bouw-, hout- en techniekbranche heeft het beursgenoteerde bedrijf opgeroepen de "buitensporig onredelijke bepalingen" uit het contract te schrappen.

Volgens voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw wil BAM alleen nog zzp’ers via een bepaalde bemiddelaar inhuren. Volgens het contract dat die bemiddelaar voorlegt, zou BAM hen niet hoeven te betalen als de zogeheten screeningsprocedure negatief uitvalt.

Die procedure, waarin wordt gecontroleerd of de zzp’er een echte zelfstandige is, kan vier weken duren. "Dat betekent dus dat iemand na vier weken naar huis gestuurd kan worden zonder enige betaling. Volkomen absurd", aldus Verhoef, die hierover klachten heeft ontvangen van leden van de ondernemersorganisatie. Ook zou BAM volgens het contract mensen na een onbevredigende proeftijd van tien dagen zonder betaling naar huis kunnen sturen.

Niet herkenbaar

BAM zegt in een reactie zich niet te herkennen in de verwijten. Het bedrijf bevestigt een bemiddelaar in de arm genomen voor de inhuur van zzp'ers. Dat doet BAM om enerzijds administratieve redenen en anderzijds om er zeker van te zijn dat wordt voldaan aan gewijzigde wet- en regelgeving.

Het bedrijf erkent dat het in theorie "in het uiterste geval" mogelijk zou kunnen zijn dat betalingen wat langer op zich laten wachten, maar daar is volgens BAM in de praktijk nog geen sprake van geweest. De onderneming zal op korte termijn vragen van Zelfstandigen Bouw beantwoorden om daarmee de kou uit de lucht te nemen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
BAM 75% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
dasokwat
0
Gekke dingen gebeuren er,
BAM neemt ook regelmatig een zakje geld mee als het een project uitvoert
Tartessos
0
Volgens mij BAM het (onterechte) verwijt naast zich neergelegd.
Als je dat als bedrijf doet - en het blijkt toch waar te zijn - dan levert dit grote problemen op.

BAM directie doet er ALLES om dat te voorkomen.
Daarom geloof ik van hele verhaal niets.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord