Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX doet stapje terug

AEX doet stapje terug

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging vrijdag licht omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Beleggers namen wat gas terug na het sterke koersherstel een dag eerder en hielden de ontwikkelingen in het Chinees-Amerikaanse handelsconflict in de gaten. De aandacht ging verder uit naar de politieke crisis in Italië.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent in de min op 546,99 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 819,09 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 0,6 procent.

De hoofdindex in Milaan zakte 1,8 procent onder aanvoering van de Italiaanse banken. UniCredit en Intesa Sanpaolo daalden 5 en 4 procent. De Italiaanse vicepremier en minister Matteo Salvini wil dat er nieuwe verkiezingen worden gehouden. Hij heeft premier Giuseppe Conte laten weten dat de coalitie van de Lega en de M5S (Vijfsterrenbeweging) geen toekomst meer heeft.

ABN AMRO

Bij de hoofdfondsen op het Damrak noteerde ABN AMRO (min 3,5 procent) ex dividend. Betaalbedrijf Adyen was de grootste stijger met een winst van 0,7 procent. In de MidKap stond maritiem dienstverlener SBM Offshore onderaan met een verlies van 2,1 procent. Sterkste stijger was apothekersbedrijf Fagron met een plus van 1,6 procent.

In Londen dikte WPP 6 procent aan na een positief halfjaarbericht. Het reclamebedrijf lieten weten goed op schema te liggen met zijn lopende reorganisatie en klanten binnen te halen met de nieuwe digitale strategie. G4S won bijna 5 procent. Het Britse beveiligingsbedrijf stopt met het transport en de verwerking van contant geld. Die divisie, die ook in Nederland actief is, wordt volgend jaar afgesplitst en voortgezet in een apart bedrijf.

Innogy

Energiebedrijf Innogy daalde 0,6 procent in Frankfurt. Het Duitse moederbedrijf van Essent zag de brutowinst in de eerste jaarhelft flink dalen. Het bedrijf had dat al voorzien, na de verkoop van zijn Tsjechische gasnetwerk en de invoering van een maximumtarief in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zorgden het warme weer en het dalende aantal klanten voor een lagere omzet.

De euro was 1,1192 dollar waard, tegen 1,1213 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie stond 0,1 procent hoger op 52,60 dollar. Brentolie noteerde ook 0,1 procent hoger, op 57,44 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:15 Adyen duwt AEX nipt in het rood
  2. 08:15 AEX doet stapje terug en hoe Meta $200 miljard beurswaarde zag verdampen 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. speedy0070 9 augustus 2019 22:47
    een stapje terug? Nou het gaat gewoon terug naar de 460 als dit niet dieper gaat uitvallen. Dus er kunnen nog aardige klappen uitgedeeld worden speciaal gezien in september en oktober. Gaan we 2020 in met een 420 op de teller? Zou zeer zeker kunnen met al die luchtbellen in de lucht dus laat het maar lekker spatten. Gewoon nuchter blijven en de KW waardes in de gaten houden. Alles met een KW hoger dan 14 afblijven!!! En als het effe kan kopen op KW´s tussen de 8 en 10 gaat gewoon gebeuren!!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

873,66 10:05
-0,36 -0,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links