Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SBM Offshore straalt op lager Damrak

SBM Offshore straalt op lager Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond woensdagochtend over een breed front in het rood. Ook de andere Europese beurzen verloren terrein. Op het Damrak was SBM Offshore een van de schaarse stijgers na goed ontvangen resultaten. Daarnaast hielden beleggers vooral de ontwikkelingen rond Noord-Korea in de gaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent lager op 530,77 punten. De MidKap zakte 0,6 procent tot 806,18 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 0,8 procent.

Noord-Korea zei dat het een aanval overweegt op het eiland Guam, een territorium van de VS gelegen in de Grote Oceaan. Het dreigement komt enkele uren nadat de Amerikaanse president Donald Trump het communistische land waarschuwde dat het kan rekenen op ,,vuur en woede" als het niet stopt met het bedreigen van zijn land.

Koploper

SBM Offshore was koploper in de AEX met een winst van ruim 5 procent. De maritiem oliedienstverlener is na de eerste jaarhelft iets positiever over 2017. Het bedrijf voorziet nu een resultaat van meer dan 750 miljoen dollar. Eerder ging het bedrijf uit van ongeveer dat bedrag.

Grootste daler bij de hoofdfondsen was biotechnoloog Galapagos (min 1,7 procent). Supermarktconcern Ahold Delhaize, dat ook met cijfers kwam, zakte 1 procent. ABN AMRO, dat de kwartaalwinst flink zag stijgen, verloor 0,3 procent.

Corbion

In de MidKap stond Corbion onderaan met een verlies van ruim 3 procent. De producent van voedingsingrediënten en bioplastic zag zijn winst in de eerste jaarhelft flink dalen. De omzetgroei werd geremd door tegenvallende verkopen bij zijn bakkerstak. Frisdrankbottelaar Refresco ging aan kop met een winst van meer dan 1 procent na een adviesverhoging door Société Générale.

In Frankfurt daalde E.ON 1 procent. De Duitse energiereus boekte fors meer winst. De stijging was vooral het gevolg van een eenmalige bate van 3,3 miljard euro omdat het bedrijf jarenlang te veel aan accijnzen op brandstof had betaald.

Munich Re

Munich Re klom 0,9 procent. De Duitse herverzekeraar behaalde in het tweede kwartaal een kwart minder winst, vooral door een flinke daling van de beleggingsinkomsten.

De euro was 1,1752 dollar waard, tegen 1,1742 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 49,12 dollar. Brentolie zakte 0,2 procent in prijs tot 52,02 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. HAL Trust 17:35
    125,400
    -0,16% -0,200
  3. SBM Offshore 17:35
    14,560
    +0,69% +0,100

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links