Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Boeing 777x waarschijnlijk niet in 2021 geleverd'

Gepubliceerd op 9 juli 2020 19:12 | Views: 2.207 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 16:03

4,15 -0,02 (-0,36%)

Boeing Company 16:03

177,97 -2,16 (-1,20%)

SEATTLE (AFN/BLOOMBERG) - De 777x van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing komt waarschijnlijk niet op de markt in 2021. Dat meldt Emirates, dat meer dan honderd van de vliegtuigen heeft besteld. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai overweegt om een deel van bestelling om te zetten naar de kleinere 787 Dreamliner.

De leveringen worden waarschijnlijk vertraagd doordat de fabriek in Seattle eerder dit jaar stil heeft gelegen door de uitbraak van het coronavirus. Ook het certificatieproces van de 777x duurt volgens Emirates langer dan gepland. De eerste testvlucht van het toestel werd in januari gemaakt. De levering van de nieuwe Boeing werd eerder al vertraagd door problemen met de door General Electric gemaakte motoren.

De 777X is de nieuwste serie in de zogeheten wide-body 777-familie van Boeing. Het toestel is uitgerust met twee motoren en geschikt voor langere afstanden. De nieuwe Boeing biedt plaats aan zeker 406 passagiers. Grote luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Lufthansa, Cathay Pacific, Singapore Airlines en Qatar Airways hebben zo'n 340 orders geplaatst voor de 777X.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company 80% zegt verkopen 5 stemmen
Air France-KLM 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Boeing Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare