Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Overname HEMA door Ahold strategisch weinig zinvol’

Gepubliceerd op 9 juli 2020 16:37 | Views: 4.791 | Onderwerpen: levensmiddelen

Ahold Delhaize 11:53

26,00 -0,22 (-0,84%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Een overname van HEMA door Ahold Delhaize is strategisch gezien weinig zinvol, vinden analisten van ABN AMRO. De overname zou voor het voedingsgedeelte misschien nuttig kunnen zijn, maar voor de verdere zakelijke samenstelling van HEMA zou het weinig uitmaken, schrijven de analisten.

Er is volgens de analisten geen sterk genoeg bewijs dat HEMA ook de gevraagde 300 miljoen tot 400 miljoen euro waard is. Zelfs dat getal kan te optimistisch zijn, denkt ABN. Daar komt bij dat een acquisitie van HEMA waarschijnlijk geen voordelen biedt voor schuldeisers, denken analisten van ING. Ook zij zien geen meerwaarde in het non-food gedeelte van HEMA.

Het Financieele Dagblad meldde eerder dat Ahold Delhaize waarschijnlijk een bod zal uitbrengen op HEMA. Het moederbedrijf van Albert Heijn zou volgens het FD willen voorkomen dat concurrent Jumbo HEMA inlijft.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 71% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Branco P 9 juli 2020 19:34
    HEMA is een relatief modern concept en draait gewoon een mooie winst als je de hoge rentelasten niet mee zou rekenen. En die rentelasten zijn als jaren kunstmatig veel te hoog zodat de private equity jongens geen vennootschapsbelasting hoefden te betalen. En dat gaat de komende 10 jaar niet veranderen. Tenzij ze worden overgenomen.

    Het zou mij verbazen wanneer Ahold de Hema volledig overneemt nu afgelopen jaar juist de vestigingen die interessant waren om om te bouwen naar een supermarkt al verkocht zijn aan Jumbo. Maar misschien neemt Ahold alsnog een stuk of 10 a 20 vestigingen over die Jumbo niet zag zitten en betaalt Ahold daarvoor een mooie prijs. Maar heel de HEMA overnemen? Onwaarschijnlijk.
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare