Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Opnieuw kleine min voor AEX

Gepubliceerd op 9 juli 2019 09:11 | Views: 3.035

AEX 07 aug

559,57 +1,11 (+0,20%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag opnieuw licht omlaag. Ook de andere Europese beurzen lieten minnen zien. De afgenomen kans op een renteverlaging in de Verenigde Staten bleef de markten parten spelen. Woensdag geeft Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve (Fed), een toespraak voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent lager op 567,75 punten. De MidKap verloor 1 procent tot 791,58 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Londen daalden tot 0,2 procent. De Duitse DAX zakte 0,8 procent, na een winstalarm van chemieconcern BASF.

Grootste daler bij de hoofdfondsen op het Damrak was Randstad met een verlies van 4,5 procent. Goldman Sachs zette de uitzender op de verkooplijst. Ook de Zwitserse concurrent Adecco (min 4,2 procent) kreeg een verkoopadvies. Telecomconcern KPN voerde de stijgers aan met een winst van 1 procent.

Frankfurt

In de MidKap sloot bodemonderzoeker Fugro de rij met een min van 4,2 procent. Vastgoedbedrijf WDP ging aan kop met een plus van 0,6 procent. BAM daalde 0,6 procent. De bouwer zag een dag eerder 24 procent aan beurswaarde verdampen door een winstalarm.

In Frankfurt raakte BASF 5 procent kwijt. Het Duitse chemieconcern heeft het mes gezet in zijn verwachtingen voor dit jaar. De chemiereus wijst daarbij naar de verslechterde marktomstandigheden, onder meer door de aanhoudende handelsoorlog en afvlakkende economische groei.

Moeilijke marktomstandigheden

Ook Danske Bank (min 2,5 procent) verlaagde zijn winstverwachting voor dit jaar. De bank uit Kopenhagen wijt de verlaging aan moeilijkere marktomstandigheden en aan hogere kosten voor risicobeheersing. Vorig jaar werd bekend dat Danske Bank jarenlang miljarden euro's aan dubieuze geldstromen, waaronder crimineel geld uit Rusland, had verwerkt.

De euro was 1,1209 dollar waard, tegen 1,1214 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 57,45 dollar. Brentolie daalde 0,2 procent in prijs tot 64,01 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Knight V 9 juli 2019 10:01

  Volgens mij hebben de meesten een korte termijn geheugen.

  Handels oorlog.

  Economie vertraagd. IMF, OESO, Wereldbank.
  Dat was bekend.
  AEX volatile, vanwege vertraging, bedrijfswinsten.
  Dat is bekend. Aandelen werden voorgesorteerd. Sommige verloren 50% aan waarde.

  Bedrijven gaven aan dat 2Q minder zou zijn vanwege handelsoorlog.

  Wat hebben (wij) zij gemist. ???

  Journalisten en analisten gillen nu moord en brand.
  Hadden ze geslapen in afgelopen maanden/jaar ???

1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare