Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Twitter onderuit op groen Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen gingen maandag met stevige winsten de handel uit. Vooral financiële fondsen deden het goed. Door de sterke economische data van de afgelopen tijd en het banenrapport van vrijdag zijn de wereldwijde handelszorgen op Wall Street wat naar de achtergrond verdwenen. Het aandeel Twitter ging wel hard omlaag.

De Dow-Jonesindex sloot 1,3 procent hoger op 24.776,59 punten. De brede S&P 500 won 0,9 procent tot 2784,17 punten en technologiebeurs Nasdaq ging ook 0,9 procent vooruit, tot 7756,20 punten.

JPMorgan Chase en Goldman Sachs hoorden met plussen van 3,1 en 2,8 procent tot de sterkste stijgers in de Dow. Alleen machinebouwer Caterpillar dat ruim 4 procent won deed het beter. Bank of America en Citigroup kregen er daarnaast bijna 4 en een kleine 3 procent aan beurswaarde bij.

Twitter flink in de min

Twitter moest het juist flink ontgelden, met een min van meer dan 5 procent. Volgens The Washington Post heeft het bedrijf de afgelopen twee maanden al zo'n 70 miljoen accounts geblokkeerd. Die grote schoonmaak zou nodig zijn geweest om zogeheten trollen en bots te bestrijden.

Een andere blikvanger was Groupon dat een kleine 11 procent won. De aanbiedingensite is naar verluidt op zoek naar een koper. Mogelijke bieders zouden technologieconcerns als Alphabet, Facebook, Apple en Amazon zijn.

Alibaba

Ook Alibaba kan volgens kenners geïnteresseerd zijn. Van de Chinese internetgigant is tevens bekend geworden dat het bedrijf een samenwerking op het vlak van cloudsoftware aangaat met het Britse telecomconcern BT. Het aandeel noteerde 0,3 procent hoger.

Tesla eindigde verder ruim 3 procent in de plus. De maker van elektrische auto's kondigde aan de Chinese importheffingen door te berekenen in zijn prijzen, waardoor zijn Model X en Model S duizenden euro's duurder worden in de Volksrepubliek.

De euro was 1,1746 dollar waard, tegen 1,1745 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 74,07 dollar. De prijs van Brentolie klom 1,5 procent tot 78,23 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg
Twitter

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links