Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Air France-KLM flink vooruit op beurs

Air France-KLM flink vooruit op beurs

AMSTERDAM (AFN) - Air France-KLM was maandagmiddag de grote blikvanger op de beurs in Amsterdam. Beleggers reageerden enthousiast op vervoerscijfers van het luchtvaartconcern. Ook de andere beursgraadmeters in Europa wonnen terrein. De stemming werd onder meer gesteund door een sterker dan verwachte toename van de Duitse export.

De AEX-index aan het Damrak was omstreeks 15.45 uur bijna volledig groen gekleurd, met een plus van 0,7 procent op 557,33 punten. De MidKap klom 1,3 procent tot 770,49 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt en Parijs stegen 0,2 en 0,3 procent. Londen won ook 0,3 procent. Beleggers verwerkten tevens het opstappen van de Britse minister van Brexitzaken David Davis.

Air France-KLM was met afstand de grootste stijger bij de middelgrote fondsen, met een winst van bijna 7 procent, dankzij sterke vervoerscijfers in juni. Met name de groei bij Air France was een positieve verrassing. Daarnaast wordt topvrouw van de Parijse metro, Catherine Guillouard, volgens Franse media gezien als mogelijke nieuwe bestuursvoorzitter van luchtvaartcombinatie.

Altice Europe

In de AEX hoorde Altice Europe bij de winnaars. Het kabel- en telecombedrijf won 1,5 procent na een adviesverhoging door RBC Capital Markets. De onderneming kondigde verder aan agendapunten voor zijn buitengewone aandeelhoudersvergadering te schrappen. Altice kreeg veel kritiek op zijn voorstellen over het beloningsbeleid voor niet-uitvoerende bestuurders.

Philips kreeg er verder 0,8 procent bij. Topman Frans van Houten liet weten dat het zorgtechnologiebedrijf mogelijk zijn productie uit het Verenigd Koninkrijk verplaatst als het tot een zogeheten harde brexit komt.

Aandacht voor Renault

Buiten Nederland was er onder meer aandacht voor Renault dat in Parijs ruim 1 procent verloor. De Japanse autofabrikant Nissan Motor, een strategische partner van de Franse autobouwer, bevestigd te hebben gesjoemeld met de uitstootgegevens van zijn auto's.

De euro was 1,1769 dollar waard, tegen 1,1742 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 73,71 dollar. De prijs van Brentolie klom 0,8 procent tot 77,69 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 apr IATA: luchtvrachtvervoer blijft goed groeien 1
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,926 16:23
+0,046 +0,47%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links