Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Grote investeerders willen milieuverklaring multinationals

Gepubliceerd op 9 juni 2020 11:09 | Views: 1.808

Akzo Nobel 07 aug

81,32 +0,54 (+0,67%)

AMSTERDAM (AFN) - Een groep van 105 grote investeerders die samen meer dan 10 biljoen dollar aan activa bezitten, willen dat bekende multinationals waaronder AkzoNobel, Facebook, Netflix, ExxonMobil, Hugo Boss en Domino’s Pizza gegevens gaan bekendmaken over hun impact op het milieu. De beleggers doen mee aan een campagne van de organisatie CDP, die bedrijven en overheden ertoe aanzet hun broeikasgasemissies te verminderen en watervoorraden en bossen te beschermen.

Het gaat om investeerders als Aegon, Robeco, Allianz Global Investors, Candriam, Degroof Petercam en verschillende pensioenfondsen. De bedrijven op wie de beleggers zich richten, hebben wereldwijd een gezamenlijke marktkapitalisatie van ruim 8 biljoen dollar en stoten naar schatting jaarlijks evenveel CO2 uit als de Verenigde Staten in 2017.

De investeerders zullen in de loop van de zomer contact opnemen met de bedrijven. "Het belang van de betrokkenheid van beleggers om de informatievoorziening te bevorderen kan niet worden overschat. Klimaatverandering, waterzekerheid en ontbossing brengen materiële risico's met zich mee voor investeringen, en bedrijven die hun impact niet bekendmaken, lopen het risico achterop te raken bij hun concurrenten wat betreft hun toegang tot kapitaal", aldus CDP.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Akzo Nobel

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare