Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Basic-Fit haalt ruim 133 miljoen euro op met nieuwe aandelen

Gepubliceerd op 9 juni 2020 08:21 | Views: 4.520

Basic-Fit 15 jan

31,05 -0,50 (-1,58%)

HOOFDDORP (AFN) - Sportscholenuitbater Basic-Fit heeft ruim 133 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen. Met het geld wil het bedrijf de balans versterken en zo de financiële flexibiliteit behouden om zijn groeistrategie door te zetten.

Het bedrijf gaf welgeteld 5.333.333 nieuwe aandelen uit via een versnelde bookbuildprocedure. Ze werden geplaatst voor 25 euro per stuk, wat neerkomt op een korting van 1,4 procent op de slotkoers van maandag. Het aantal uitstaande gewone aandelen loopt door de transactie op tot 60 miljoen.

Door de coronapandemie waren de sportscholen van Basic-Fit de afgelopen periode allemaal dicht. Het bedrijf moest daardoor extra liquiditeit regelen in de vorm van bankkredieten. Ook zette Basic-Fit tijdelijk een rem op zijn uitbreidingsplannen. Nu de sportscholen van de onderneming in de komende weken allemaal weer open mogen, wil Basic-Fit ook weer verder groeien.

Topman en mede-oprichter René Moos kocht via zijn investeringsfonds AM Holding nieuwe aandelen. Hij wilde voor ongeveer 5 miljoen euro aan stukken inslaan, liet hij eerder al weten. Na de transactie heeft AM Holding een belang van ruim 15 procent in Basic-Fit.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Basic-Fit 72% zegt verkopen 29 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. GJF1959 9 juni 2020 10:24
    mij lijkt het ook geen bedrijf met een serieuse winstpotentie. Een harder groeier met veel schuldenmet alle risico's van dien in een laagdrempelige markt. De emissie is uitsluitend nodig omdat ze het niet meer kunnen lenen. Dat de oprichter er geld in stopt is in veel gevallen een goed teken. Nu niet. Ook dit is noodzakelijk voor het behoud van zijn totale investering. Een pion opofferen om de overwinning (een nog grotere zak met geld)te bereiken. Disclaimer: ik heb geen positie in BF. Nooit gehad en of gewild, ook niet in de toekomst.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare