Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Airbus positiever over toekomstige vraag

TOULOUSE (AFN) - Luchtvaartmaatschappijen zullen de komende twintig jaar ruim 34.000 nieuwe passagiersvliegtuigen in gebruik nemen, zowel voor uitbreiding als verjonging van hun vloot. Dat staat in de jongste marktprognose van Airbus. De vliegtuigbouwer ziet het daarmee nog wat zonniger in dan een jaar eerder.

Airbus gaat uit van een toename van het vliegverkeer met gemiddeld 4,4 procent per jaar in de periode tot en met 2036. Vooral in Aziatische groeimarkten als China en India zullen fors meer mensen het vliegtuig nemen. Vier op de tien nieuwe toestellen gaan de komende decennia dan ook naar Azië.

De nieuwe vliegtuigen die volgens Airbus nodig zijn, vertegenwoordigen een totale waarde van naar schatting 5300 miljard dollar. In zeven van de tien gevallen gaat het om kleinere toestellen die geschikt zijn voor kortere vluchten, zoals de Airbus A320 en de Boeing 737.

Gewild

Bij de vliegtuigen die langere afstanden kunnen overbruggen, zullen volgens Airbus vooral de zuinige, middelgrote types met twee motoren gewild zijn. Het bedrijf noemt bijvoorbeeld de eigen A350 en de Boeing 787 Dreamliner van zijn Amerikaanse aartsrivaal. Viermotorige vliegtuigen doen het minder goed.

De totale luchtvloot zal volgens Airbus in twintig jaar tijd in omvang verdubbelen, tot 40.000 toestellen. Om daarmee te kunnen vliegen zullen 530.000 piloten en 550.000 onderhoudstechnici moeten worden opgeleid. Dat is goed nieuws voor de zestien opleidingscentra die Airbus verspreid over de wereld heeft.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM
AIRBUS

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 9,964
    +0,30% +0,030
  2. AIRBUS 24 apr
    162,220
    -0,31% -0,500

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links