Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ook Wall Street sluit lager op handelsvrees

Ook Wall Street sluit lager op handelsvrees

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met beperkte verliezen gesloten. Het sentiment op de beurs werd beïnvloed door de handelsspanningen die de afgelopen dagen weer zijn opgelaaid. President Donald Trump gaf de markten wel weer wat hoop door te zeggen dat een handelsakkoord nog altijd haalbaar is.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent lager op 25.828,36 punten. De breder samengestelde S&P 500 leverde 0,3 procent in tot 2870,72 punten. Technologiebeurs Nasdaq zakte 0,4 procent tot 7910,59 punten.

Trump is nog steeds van plan de importheffingen op een flink aantal Chinese producten per vrijdag te verhogen van 10 naar 25 procent. Peking liet weten dat China met tegenmaatregelen komt als de Amerikanen de importheffingen verhogen. Trump zei een ,,mooie" brief van de Chinese president Xi Jinping te hebben ontvangen en mogelijk met hem te gaan bellen.

Kleinere branchegenoot

Aan het bedrijvenfront was het een rustiger dagje. Het cijferseizoen loopt duidelijk ten einde. Chipconcern Intel kwam nog met een bescheiden voorspelling over zijn omzetgroei op de lange termijn en verloor ruim 5 procent. Andere bedrijven in de bredere chipsector als NXP en Qualcomm zakten tot 1,2 procent.

Verder kreeg de overnamestrijd rond Anadarko (min 3,3 procent) een nieuwe wending. Olie- en gasreus Chevron verhoogt zijn eerdere bod niet en laat de kleinere branchegenoot daarmee in feite aan rivaal Occidental, die 6,4 procent daalde. Chevron (plus 3,1 procent) kiest er nu voor om flink meer aandelen te gaan inkopen.

Etsy

Disney verloor 1 procent. Het Amerikaanse entertainmentconcern zette in het afgelopen kwartaal iets meer omzet in de boeken mede dankzij groei bij zijn pretparkentak. Verder maakte het bedrijf bekend 353 miljoen dollar af te boeken op de investering in Vice Media.

Online marktplaats Etsy ging ruim 11 procent omlaag. De omzet- en winstgroei in het eerste kwartaal waren lager dan waar analisten op hadden gerekend.

De euro was 1,1220 dollar waard, tegen 1,1232 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent goedkoper op 61,60 dollar. Brentolie zakte 0,2 procent in prijs tot 70,22 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links