Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen verder omlaag in middaghandel

Gepubliceerd op 9 mei 2019 om 16:00 | Views: 4.246 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen verloren donderdag in de loop van de middag meer terrein ten opzichte van de slotkoersen van een dag eerder. Beleggers waren vooral in de ban van de oplopende spanningen aan het handelsfront tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak gingen staalconcern ArcelorMittal en bouwbedrijf BAM hard onderuit na tegenvallende kwartaalberichten. Ook Ajax kelderde na het verlies in de halve finale van de Champions League.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na aanvang van de handel in New York 1,3 procent in de min op 551,20 punten. De MidKap leverde 2,4 procent in tot 766,15 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs verloren tot 1,8 procent.

De Amerikaanse president Donald Trump gaf de Chinezen de schuld van het afketsen van de handelsdeal, waarvan veel beleggers dachten dat die binnen handbereik was. De verhoging van Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen, waar Trump eerder mee dreigde, gaat vrijdag in.

Chipmachinemaker ASML

In Amsterdam was ArcelorMittal met afstand de grootste daler in de volledig rode AEX met een verlies van 6,5 procent. De staalfabrikant boekte in het eerste kwartaal fors mindere resultaten dan een jaar eerder. Vooral de lagere staalprijs en de aanhoudende zwakte op de wereldwijde staalmarkt zaten het concern dwars.

Chipmachinemaker ASML zakte 2,9 procent. Het Amerikaanse chipconcern Intel, een belangrijke klant van ASML, verwacht de komende drie jaar de omzet met een laag, enkelcijferig percentage te kunnen laten groeien.

Ajax raakte beurswaarde kwijt

In de MidKap kelderde BAM bijna 12 procent. De bouwer wist de kwartaalomzet op te voeren, maar de relatief ,,zwakke" winstmarge van het bedrijf zorgde volgens analisten van KBC Securities voor de nodige hoofdbrekens. Ajax raakte op de lokale markt 18 procent aan beurswaarde kwijt. De beursgenoteerde voetbalclub verspeelde woensdag de finaleplaats van de lucratieve Champions League.

De euro was 1,1208 dollar waard, tegen 1,1211 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent goedkoper op 61,40 dollar. Brentolie zakte 0,7 procent in prijs tot 69,87 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Maros
0
Binnenkort opzouten van die beurs zodra het iets aangetrokken is. Wat voor idiote partijen geven de richting aan; Trump al tijden Tweet tweet, May iemand die tot drie keer toe eenzelfde voorstel aan een stel bejaarden voorlegt en spionerend China. Wat zegt dit over K/W verhoudingen? Geen ruk. Oh mensen wat ben ik dit zat zeg.
Mavi57
0
We zijn terug vertrokken zoals in december - iedereen verkoopt! en dan wat?
Probleem is dat er velen op de beurs zitten met geld dat ze niet kunnen missen en als het dan naar beneden gaat dan is er paniek.
Knight V
0

Het is helemaal erg als je als belegger ook nog meedoet om je portfolio te verkopen.

hoe gek kun je zijn.

Trump zit de economie om zeep te helpen en de burgers mogen straks minder pensioen ontvangen.

wie krijgt de schuld ?? de burger wederom
We worden toch moe van dat gedraai en gezeur en het feit dat niemand wat durft.

Trump die iedereen schoffeerd en Europa die alles doet wat Amerika zegt.

Ik hoop dat europa verstandig is en de banden met China versterkt.
Met Amerika kun je geen zaken mee doen.

Ze huilen en piepen, terwijl ze het zelf veroorzaakt hebben.
Massaal wordt er door de Amerikanen op de pof gekocht uit het buitenland.

Tijd dat de Amerikanen onder curatele komen te staan.

Dagelijkse Kost
0
Amerikaanse beurzen staan erg hoog, dus deze moeten neerwaarts corrigeren en daar worden de tweets van Trump uiteraard voor gebruikt. Ik neem aan dat Trump dat zelf ook wel weet en hij zal na die correctie gevuld zijn met pas gekochte aandelen. Tel uit je winst voor Trump.
Wijzelf moeten gewoon rustig blijven en de boel laten uitzieken.
Gelukkig heb ik aandelen met een stevig dividend, zodat mijn maandelijks dividendinkomen in orde is en dus heb ik de tijd.
TA=verlies
0
Volgens mij hebben de postende personen zelf de aandeeltjes aangeschaft. Zakken ze, dan moet iemand daar de schuld van krijgen. Stijgen ze, dan zijn het goede beleggers....
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord