Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aanbod commercieel vastgoed verder gedaald

Gepubliceerd op 9 mei 2019 11:16 | Views: 2.568 | Onderwerpen: vastgoed

Wereldhave 05 jun

9,92 +0,43 (+4,53%)

NIEUWEGEIN (AFN) - Het aanbod van commercieel vastgoed, zoals kantoor- en winkelruimte, is in het eerste kwartaal verder gedaald. Volgens makelaarsorganisatie NVM Business bleef de opname van bedrijfsruimte en kantoorruimte wel op niveau. Op de winkelmarkt lag de opname echter beduidend lager dan in het eerste kwartaal van vorig jaar.

Op de Nederlandse kantorenmarkt daalde het aanbod in het eerste kwartaal met 2,7 procent naar bijna 5,9 miljoen vierkante meter. Op de bedrijfsruimtemarkt ging het aanbod met 0,7 procent omlaag tot afgerond 11,6 miljoen vierkante meter.

Het aanbod van beschikbare winkelruimte zakte naar zo'n 2,1 miljoen vierkante meter, een afname van 1,6 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Bij de winkelbranche speelt mee dat een aantal failliete ketens een doorstart maakten en de winkelvoorraad verder afnam door onder andere herbestemming.

De opname van winkelruimte bleef duidelijk achter, aldus de NVM. Alles bij elkaar ging het om circa 140.000 vierkante meter tegen 167.500 vierkante meter een jaar eerder. Het aantal transacties lag overigens wel hoger dan in dezelfde periode vorig jaar, maar er was nu vooral vraag naar kleinschalige winkelruimtes.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wereldhave 89% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

vastgoed

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Wereldhave

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare