Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Beeld bij Boskalis niet veranderd'

Gepubliceerd op 9 mei 2019 09:33 | Views: 4.016

Boskalis 28 feb

19,80 -0,62 (-3,01%)

HAL Trust 28 feb

130,20 -2,20 (-1,66%)

AMSTERDAM (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis lijkt in het eerste kwartaal in lijn te hebben gepresenteerd met het beeld dat eerder werd geschetst bij de jaarcijfers. Dat maken analisten van KBC Securities op uit het handelsbericht van de baggeraar en maritiem dienstverlener.

Boskalis heeft in het eerste kwartaal de omzet opgevoerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het resultaat bleef echter gelijk. Boskalis waarschuwde dan ook dat het lastig wordt om dit jaar de winst over 2018 te overtreffen.

KBC wijst erop dat de onderneming de eerder afgegeven outlook niet heeft verandert. Volgens de marktvorsers zijn er verder nog altijd veel kansen in de offshore energiemarkt. Het advies blijft daarom staan op buy, met een koersdoel van 30 euro.

Fugro

Er was deze week ook weer nieuwe speculatie dat Boskalis een overname van bodemonderzoeker Fugro nog niet helemaal uit zijn hoofd heeft gezet. KBC vindt het momenteel echter onwaarschijnlijk dat Boskalis Fugro zou inlijven, onder meer omdat het bedrijf zijn onderzoeksactiviteiten inmiddels op een andere manier heeft uitgebreid. Zo is recent nog een meerderheidsbelang genomen in Horizon. Dat bedrijf, gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten, voert geofysisch onderzoek uit en verleent geotechnische diensten.

Het aandeel Boskalis noteerde donderdag rond 09.20 euro 0,6 procent lager op 23,49 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis 90% zegt kopen 10 stemmen
HAL Trust 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord