Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hogere omzet voor Telefónica Deutschland

Gepubliceerd op 9 mei 2019 om 08:51 | Views: 1.156

KPN 24 jun

2,81 -0,02 (-0,60%)

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Telefónica Deutschland heeft zijn omzet in het eerste kwartaal licht opgekrikt. Daarnaast ging de operationele winst flink vooruit. Het Duitse telecombedrijf waarin KPN een minderheidsbelang heeft zag zijn nettoverlies wel oplopen.

De totale opbrengsten bedroegen bijna 1,8 miljard euro. Dat is 0,7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het operationele resultaat waar de kenners naar kijken, het zogeheten aangepaste OIBDA-resultaat, steeg met 29,4 procent tot 528 miljoen euro.

De onderneming spreekt van een ,,sterk operationeel momentum'' en houdt vast aan eerder gestelde financiële verwachtingen. Telefónica Deutschland is momenteel bezig met een vierjarige transformatieprogramma om extra omzetgroei te halen uit zaken als Internet of Things. Onder de streep was sprake van een kwartaalverlies van 107 miljoen euro tegen een min van 82 miljoen euro een jaar eerder.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
KPN 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord