Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Chipsector kan reageren op Intel'

Gepubliceerd op 9 mei 2019 08:05 | Views: 3.434

ASML 28 feb

248,10 -7,75 (-3,03%)

Intel Corp 28 feb

55,52 -0,31 (-0,56%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese chipsector weet donderdag de aandacht wederom op zich gericht, na opmerkingen van topman Bob Swan van de Amerikaanse chipgigant Intel. Hij gaf een nieuwe prognose voor de lange termijn af, die volgens kenners er op wijst dat de groei onder druk blijft staan.

Swan zei dat de omzet de komende drie jaar met een laag, enkelcijferig percentage zal aandikken. Het aandeel Intel kwam daardoor op Wall Street onder druk te staan en chipmakers als Samsung en SK Hynix gingen in de Aziatische handel omlaag. Marktvorsers stippen daarbij wel aan dat laatstgenoemde fondsen ook last hadden van nieuwe zorgen in het Amerikaans-Chinese handelsconflict.

Chipmakers als Infineon, STMicroelectronics, AMS en Dialog Semi kunnen bewegen op de berichten van Intel. In Nederland is er aandacht voor de koersen van chiptoeleveranciers ASMI en Besi en chipmachinemaker ASML.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 70% zegt kopen 10 stemmen
Intel Corp 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

ASML Holding

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Intel Corp

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord