Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bovag uit zorgen over dealercontract Accell

AMSTERDAM (AFN) - Branchevereniging Bovag is ongerust over de inhoud van de dealercontracten die fietsenfabrikant Accell de afgelopen weken aan dealers heeft opgestuurd. Ook over het ,,onder druk zetten'' van de dealers door het bedrijf maakt de organisatie zich zorgen, zo komt naar voren uit een verklaring.

De branchevereniging is niet betrokken in overleg over de totstandkoming van de contracten en ontvangt naar eigen zeggen veel klachten van haar leden. Woensdag 16 mei wordt daarom een informatiebijeenkomst gehouden.

,,Accell heeft ons de afgelopen tijd gezegd dat het nieuwe contract nog niet gereed was. Nu blijkt het al verstuurd te zijn, zonder dat we zorgvuldig met onze juristen naar de inhoud hebben kunnen kijken en zonder dat we daarover met Accell hebben kunnen overleggen'', aldus voorzitter Maarten Akkers van Bovag Fietsbedrijven.

Accell

Bovag heeft Accell gevraagd of ze de deadline voor het ondertekenen van de contracten wil opschuiven totdat de organisatie goed naar de inhoud van de contracten heeft kunnen kijken en totdat er overeenstemming over de inhoud is bereikt. Tot die tijd adviseert ze haar leden die een contract hebben ontvangen oplettend te zijn en zorgvuldig te overwegen of men de overeenkomst op korte termijn wil ondertekenen.

Accell liet weten al sinds eind vorig jaar met de dealers te communiceren over de nieuwe contracten, waarin onder meer kwaliteitseisen aan dealers worden gesteld. Ook herkent het bedrijf zich niet in de kritiek van Bovag dat er te weinig tijd is om de contracten door te nemen. De deadline is al opgeschroven, van 15 mei naar 1 juni, zo benadrukte de onderneming.

Lees over dit aandeel ook

  1. jul '22 Accell op 22 augustus van de beurs
  2. jun '22 Moneta meldt belang in Accell af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accell

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links