Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis rekent op lagere winst in 2018

Boskalis rekent op lagere winst in 2018

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis denkt dat de nettowinst dit jaar niet het niveau van 2017 zal evenaren onder druk van de aanhoudend moeilijke omstandigheden op de markt voor offshore olie en gas. Dat liet het bedrijf weten in een tussentijds handelsbericht. Concrete cijfers werden niet naar buiten gebracht.

Boskalis had eerder gezegd dat het uitdagend zal worden om de winst van afgelopen jaar te evenaren. Vorig jaar kwam het nettoresultaat uit op 150 miljoen euro. Volgens het bedrijf blijft sprake van druk op de marges bij offshore. De omzet bleef in de eerste drie maanden van dit jaar vrijwel onveranderd in vergelijking met een jaar eerder. Al met al zijn de ontwikkelingen volgens het bedrijf in lijn met de beschrijvingen bij de jaarcijfers van 2017.

Het orderboek nam wel toe, met name dankzij recente baggercontracten in Singapore. Bij de bagger- en infrawerkzaamheden zag Boskalis de omzet in het eerste kwartaal groeien. Bij de bergingsdiensten was volgens het bedrijf sprake van een goede start van het jaar. De marges bij sleepdiensten staan onder druk als gevolg van de beperkte activiteiten in de offshore olie- en gasmarkt en de prijsdruk rondom containertransport.

Kapitaalinvesteringen

Boskalis herhaalde dat de kapitaalinvesteringen dit jaar naar verwachting zullen uitkomen op circa 250 miljoen euro, exclusief overnames. De onderneming verklaarde dat de financiële positie zeer gezond is en dat ruimschoots aan de schuldconvenanten wordt voldaan.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering werd de herbenoeming van financieel directeur Hans Kamps voor een jaar goedgekeurd. Ook werd fiat gegeven voor de benoeming van Jeroen van der Veer als nieuwe president-commissaris. Hij volgt de vertrekkende Jan-Michiel Hessels op. Voormalig financieel directeur van Vopak Jack de Kreij treedt toe tot de raad van commissarissen, Herman Hazewinkel blijft twee jaar langer aan als toezichthouder.

Boskalis ging na de handelsupdate duidelijk omlaag op de beurs. Omstreeks 14.20 uur stond het aandeel 2,9 procent lager op 24,36 euro. Daarmee was het de sterkste daler in de MidKap.

Lees over dit aandeel ook

  1. 28 mrt Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel
  2. 28 mrt KBC Securities positief over HAL

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Föhn 9 mei 2018 14:30
    De hele oliegerelateerde markt profiteert ondertussen van de hogere olieprijs. Boskalis is netjes meegedaald destijds met de dalende olieprijzen maar beweegt op geen enkele manier meer omhoog. Accepteert HAL dit nog lang? Of moet berdowski het roer uit handen geven? Het is een beetje het FC Twente van de beurs aan het worden. Degradatie uit de AEX na een paar hele mooie jaren bovenaan meegedraaid te hebben. Misschien ook maar wens op zoek naar een nieuwe coach?
  2. pim f 30 mei 2018 11:07
    quote:

    jaar2018 schreef op 10 mei 2018 08:08:

    Jeroen van der Veer als president commissaris wat een ramp voor Bos Kalis en zijn aandeelhouders !!!!!!
    Binnenkort zal hij binnenskamers wel weer proberen het salaris van Berdowski op te krikken, dat is vooral zijn kunstje. Geld geld geld geld geld.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HAL Trust

125,600 18 apr
+0,400 +0,32%
Premium

Waarde HAL stijgt naar €155 per aandeel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links