Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'SBM verrast niet'

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft in het eerste kwartaal aan de verwachtingen voldaan. Dat stelden diverse analisten vrijdag.

SBM meldde eerder op de dag dat de omzet, op basis van de zogeheten directional view-boekhoudmethode, vorig kwartaal is gedaald tot 782 miljoen dollar. De activiteit op het gebied van nieuwe opdrachten waarop kan worden ingeschreven blijft groot, maar het bedrijf bleef voorzichtig over de mate waarin dit leidt tot de toekenning van projecten. Zoals verwacht was de orderinstroom vorig kwartaal bescheiden.

SBM handhaafde zijn outlook voor de omzet in 2014, die alleen door boekhoudkundige aanpassingen met 100 miljoen dollar werd verlaagd tot 3,3 miljard dollar. Analist Michael Roeg van KBC Securities verwacht op basis van de berichten van SBM geen aanpassingen door te voeren in de verwachtingen voor het bedrijf.

Weinig nieuws

ING zag weinig nieuws in de update van de maritiem dienstverlener. Analist Quirijn Mulder bestempelde SBM als een bedrijf met een aantrekkelijke marktpositie en goede mogelijkheden om te groeien.

Rabobank wees op enkele positieve punten, zoals de schikking rond het Deep Panuke-project, de sterk groeiende activiteit op het gebied van tenders en het feit dat veel projecten op schema verlopen. Het verraste analist Michel Aupers daarbij niet dat er niet werd ingegaan op de onderzoeken naar omkoping door medewerkers van SBM. Het bedrijf wacht na het eigen onderzoek, waarvan de resultaten in april werden geopenbaard, op de conclusies van autoriteiten.

Groei

Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen gaf aan dat het weinig zin heeft om SBM op basis van kwartaalcijfers te beoordelen. ,,Maar zoals wij de gang van zaken beoordelen is het concern goed op weg om de komende jaren fors te groeien'', voegde hij daaraan toe. De balans van SBM blijft volgens Versteeg ,,goed''.

KBC, ING en Rabobank handhaafden hun koopadvies voor het aandeel SBM, dat ook door Theodoor Gilissen wordt aanbevolen. SBM noteerde vrijdag vlak voor het middaguur in een licht negatieve AEX bijna 2 procent in de plus op 12,95 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr SBM Offshore ontvangt nieuwe opdracht van ExxonMobil
  2. 16 aug Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SBM Offshore

14,060 13:12
-0,800 -5,38%
Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links