Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ArcelorMittal ziet Europese markt aantrekken

ArcelorMittal ziet Europese markt aantrekken

LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - ArcelorMittal verwacht dat de vraag naar staal in Europa dit jaar sterker aantrekt dan eerder werd gedacht. De crisis in Oekraïne zorgt echter voor een krimp in Rusland en de staten van de voormalige Sovjet-Unie, zo meldde het staalbedrijf vrijdag bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers.

ArcelorMittal ziet de vraag naar staal in Europa dit jaar met 2 tot 3 procent groeien, waar eerder werd gerekend op een toename met maximaal 2,5 procent. De crisis in Oekraïne leidt in de voormalige Sovjet-staten waarschijnlijk tot een 2 procent lagere staalvraag, waar eerder nog werd gerekend op een kleine groei. In de Verenigde Staten is dit jaar naar verwachting 3,5 tot 4,5 procent meer staal nodig dan in 2013.

De prognose voor de wereldwijde groei van de staalvraag werd verlaagd tot tussen 3 en 3,5 procent. Die bandbreedte lag eerder een half procentpunt hoger. De verlaging komt doordat Arcelor een minder sterke groei voorziet in China (3 tot 4 procent), waar de huizenbouw afzwakt.

Herstel

,,De vooruitzichten op groei in onze kernmarkten in Europa en de VS zijn bemoedigend'', zei bestuursvoorzitter Lakshmi Mittal in een toelichting op de resultaten van het vorige kwartaal. Volgens hem wijzen die op het herstel van de staalmarkten, terwijl eerder doorgevoerde bezuinigingen hun vruchten afwerpen.

Arcelor boekte vorig kwartaal een omzet van 19,8 miljard dollar (14,3 miljard euro), waarmee de opbrengsten een fractie hoger waren dan in de eerste 3 maanden van 2013. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 12 procent tot 1,75 miljard dollar. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 205 miljoen dollar, tegen 345 miljoen dollar een jaar eerder en 1,2 miljard dollar in het voorgaande kwartaal.

Rentelasten

ArcelorMittal hield vast aan de verwachting dat het bedrijfsresultaat dit jaar verbetert tot circa 8 miljard dollar, tegen bijna 7 miljard dollar vorig jaar. Daarbij rekent het concern erop dat de leveringen van staal in 2014 met ongeveer 3 procent toenemen. Verder gaat Arcelor ervan uit dat de rentelasten uitkomen op ongeveer 1,6 miljard dollar en de investeringen tussen 3,8 en 4 miljard dollar zullen bedragen.

De prognose van Arcelor is gebaseerd op de aanname dat ijzererts 120 dollar per ton kost. Die prijs ligt nu echter op ongeveer 100 dollar, waardoor het volgens analisten de vraag blijft of het staalconcern aan zijn eigen verwachting kan voldoen.

De nettoschuld van ArcelorMittal liep vorig kwartaal met 2,4 miljard dollar op tot 18,5 miljard dollar. Op middellange termijn wil het bedrijf die last terugdringen tot 15 miljard dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:56 Mondiale staalproductie daalt toch weer
  2. 08 feb Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. mickey1399 9 mei 2014 15:45
    quote:

    subtropical schreef op 9 mei 2014 07:36:

    Een verder oplopende schuld, cijfers lijken mij verder dramatisch. Ik hoop dat ik het verkeerd zie.
    Dat zie je inderdaad verkeerd, zie bericht uit februari

    ABM Financial News - 2014-02-27 06:28:29 - de aandeelhouder
    Goedkeuringen toezichthouders binnen.

    ArelorMittal heeft samen met Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation de overname van de fabriek van ThyssenKrupp in het Amerikaanse Alabamaafgerond. Dit maakte de staalreus woensdagavond laat bekend nadat alle goedkeuringen van de toezichthouders binnen waren.

    De overnameprijs bedroeg ruim 1,5 miljard dollar.

    Door: ABM Financial News.
    Info@abmfn.nl
    Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
    Redactie: +31(0)20-262 29 78


6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ArcelorMittal

23,470 17:35
-0,640 -2,65%
Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links