Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Oliekartel OPEC en Rusland eens over productiebeperking'

Gepubliceerd op 9 april 2020 17:34 | Views: 13.714 | Onderwerpen: OPEC, Rusland

Royal Dutch Shell A 17:36

14,68 +0,50 (+3,53%)

WENEN (AFN) - De leden van het oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland zijn het in grote lijnen eens geworden over productiebeperkingen. De landen willen hun dagelijkse olieproductie met 10 miljoen vaten per dag verminderen om de olieprijzen te stutten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Het spande erom of er een akkoord zou komen tussen Saudi-Arabië, de officieuze aanvoerder van de OPEC, en Rusland. Een eerdere ruzie tussen die twee landen mondde uit in een prijzenoorlog, waarbij ze de markt overspoelden met goedkope olie. Daardoor kelderden de door de coronacrisis toch al gedaalde olieprijzen.

De mindering van 10 miljoen vaten duurt mogelijk maar twee maanden. Daarna zouden voor een langere periode minder hevige productieverlagingen worden doorgevoerd, meldden afgevaardigden aan Bloomberg.

Videoconferentie

OPEC-landen en niet-leden als Rusland bereikten het principeakkoord gedurende een videoconferentie. Het is nog niet duidelijk of het doorgaan van de deal afhangt van toezeggingen van de Verenigde Staten, waarmee vrijdag wordt onderhandeld. Om een verdere daling van de olieprijzen effectief te voorkomen, zouden ook Amerikaanse productiebeperkingen nodig zijn.

OPEC+, zoals het verbond tussen het kartel en Rusland ook wel wordt genoemd, verlangt naar verluidt ook dat olieproducerende landen van de G20 hun productie verlagen. Deze landen, en met name de VS, zouden dagelijks 5 miljoen vaten minder per dag moeten oppompen om het overaanbod van de brandstof te stoppen.

De Amerikaanse president Donald Trump gaf eerder te kennen dat de VS "automatisch" minder olie zouden produceren. Als de olieprijzen onder een bepaald niveau komen, is het immers niet meer rendabel om bepaalde schaliegebieden te ontginnen. De Amerikaanse minister van energie, Danny Brouillette, liet aan Bloomberg weten nog donderdagavond te overleggen met zijn Mexicaanse en Canadese collega's over hun reactie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 76% zegt kopen 34 stemmen

Gerelateerd

OPEC

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Rusland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 DWB Happy 9 april 2020 17:56
  ""De landen willen hun dagelijkse olieproductie met 10 miljoen vaten per dag verminderen""

  En het verdere overschot lozen ze dagelijks in de zee!

  Tjonge jonge, de vraag naar olie is minimaal gehalveerd, deze vermindering is
  staat nog steeds niet in verhouding met de huidige lage vraag!
 2. forum rang 7 DWB Happy 9 april 2020 18:47
  quote:

  Uper schreef op 9 april 2020 18:37:


  [...]

  nope, een batterij houd veel minder energie vast dan brandstof!

  dus lange afstand of zware last kan je al vergeten...


  Nou als ze op elke vliegtuigstoel een accupack van 80KG zetten moet het vliegtuig toch wel minstens 1 uur in de lucht kunnen blijven hangen, maar ik zou niet weten waar ze de passagiers dan nog moeten laten:):)
48 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare