Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Damrak op winst richting paasweekeinde

Gepubliceerd op 9 april 2020 09:11 | Views: 3.706

AEX 28 mei

538,62 +9,66 (+1,83%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag verder vooruit. Ook de andere Europese beurzen wonnen terrein op de laatste handelsdag voor het lange paasweekeinde. Beleggers keken vooral uit naar de wekelijkse Amerikaanse werkloosheidsaanvragen, die in de afgelopen twee weken een historische toename lieten zien door de coronacrisis. Ook werd gehoopt op een afvlakking van de coronapandemie en een einde aan de prijzenoorlog in de oliesector.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,5 procent in de plus op 508,20 punten. De hoofdindex sloot donderdag voor het eerst sinds 6 maart boven de 500-puntengrens en stevent af op een weekwinst van ruim 7 procent. De MidKap klom 2,6 procent tot 698,63 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 2,2 procent.

De oliebedrijven waren in trek dankzij een opleving van de olieprijzen en berichten dat het staatsinvesteringsfonds van Saudi-Arabië belangen heeft genomen in vier grote Europese olie- en gasbedrijven. Het zou gaan om Shell, het Franse Total, het Italiaanse Eni en het Noorse Equinor, die tot 2,6 procent stegen.

Philips

Just Eat Takeaway (plus 11 procent) was koploper in de AEX. Het maaltijdbestelbedrijf lijkt te profiteren van de coronacrisis. Het moederbedrijf achter onder meer Thuisbezorgd.nl zag in het eerste kwartaal het aantal orders met de helft oplopen. In Duitsland is het aantal orders in de periode zelfs meer dan verdubbeld.

Philips klom 4 procent. Het zorgtechologiebedrijf gaat 43.000 beademingsapparaten leveren aan de Verenigde Staten voor omgerekend ruim 595 miljoen euro. Prosus won 0,3 procent. De techinvesteerder stelt nog over voldoende geld te beschikken om moeilijke tijden te kunnen overleven en nieuwe investeringen te kunnen doen.

Air France-KLM

In de MidKap steeg Air France-KLM 2 procent. De luchtvaartcombinatie zag het aantal passagiers in maart met 56,6 procent dalen. Volgens de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire zal Air France een fors steunpakket krijgen van de overheid.

Kiadis Pharma dikte 14 procent aan na positief nieuws over een celtherapieproduct van het biotechbedrijf. Fastned klom 7,7 procent. De uitbater van snellaadstations heeft naar eigen zeggen zijn sterkste kwartaal ooit achter de rug, ondanks de impact van de coronacrisis.

De euro was 1,0867 dollar waard, tegen 1,0863 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 5,7 procent meer op 26,52 dollar. Brentolie werd 3,1 procent duurder op 33,85 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 FairValue 9 april 2020 09:50
  Alweer 1,5% te hoog vandaag.

  Putopties worden helaas niet erg goedkoop. In februari lagen de prijzen wellicht een factor 50 lager! Zegt ook wel wat.

  Al 50% van de daling goed gemaakt! Terwijl de feitelijke situatie enkel is verslechterd. Wie heeft er gelijk de beurs of de macro's... Kunstgeld zet beleggers op verkeerd been!
 2. forum rang 4 Chasse_Patate 9 april 2020 10:20
  quote:

  Leidenbird schreef op 9 april 2020 09:51:


  Ik begrijp er helemaal niets van en blijf of short...... (als dat maar goed gaat).  Ik moet toegeven dat ik ook wat zuur naar deze stijging zit te kijken want ik had op AEX 400 het lef niet om flink bij te kopen.
  En nu zit ik met stijgende verbazing zit te kijken.
  Als het zo doorgaat staat de AEX op het eind van de maand "gewoon" weer op 625.
  Schiet mij maar lek.
  Ik ben niet van de short constructies maar zodra de AEX op 550 staat komt er een turbo Short in mijn portefeuille want dit kan eigenlijk toch echt niet meer.
 3. forum rang 5 Branco P 9 april 2020 10:34
  10% neerwaartse correctie van aandelenkoersen vanwege het feit dat de economie deels (slechts deels!) 2 maanden stilligt is met het oog op toekomstwaarde van aandelen toch eindelijk al heel veel?

  AEX 550 aan het einde van het jaar wordt nu langzaam maar zeker waarschijnlijker dan 450.

  Waar de shorters nu eigenlijk op moeten hopen is dat er in de herfst opnieuw een opleving is van het virus en dat dan opnieuw alles op lockdown gaat. Ik weet echter niet of dat dan nog gaat gebeuren, nogmaals zo'n lockdown. Het is toch wel een rigoureuze maatregel geweest, een beetje uit angst voor het onbekende.

  Ik had toch mooi mijn shortpositie verzilverd toen de AEX onder de 400 dook.
 4. Marco_H 9 april 2020 11:18
  Ik verwacht dat de koersen voorlopig nog wel stijgen zolang het uitzicht op het einde van het corona virus binnen Europa in zicht, is en er nog geen definitieve cijfers bekend zijn wat betreft de economische schade. Deze volgen pas richting mei. Tegen die tijd verwacht dan ook nog wel een forse correctie.
 5. De Buurman 9 april 2020 11:43
  quote:

  FairValue schreef op 9 april 2020 09:50:


  Alweer 1,5% te hoog vandaag.

  Putopties worden helaas niet erg goedkoop. In februari lagen de prijzen wellicht een factor 50 lager! Zegt ook wel wat.

  Al 50% van de daling goed gemaakt! Terwijl de feitelijke situatie enkel is verslechterd. Wie heeft er gelijk de beurs of de macro's... Kunstgeld zet beleggers op verkeerd been!


  De beurs is niet geprijsd naar de huidige situatie, maar naar de toekomst. Onzekerheid is onze grootste vijand en daar hadden we heel veel van in februari en maart. Die onzekerheid was (mijns inziens) de basis voor die ongekende daling van enkele weken geleden. Langzamerhand wordt de omvang van de crisis steeds duidelijker en (b)lijkt die minder erg te zijn dan waarop geanticipeerd werd. De werkloosheidcijfers uit de VS druppelen binnen, er treedt voorzichtige stabilisatie in Spanje en Italië op, China laat de teugels vieren. Ik vind de huidige bewegingen daarom niet onlogisch (zeker niet met het bijgedrukte geld).

  Ik durf geen inschatting te maken van hoe de markt gaat bewegen op de H1-cijfers, maar ik zit wel volledig long. Short vind ik, uitzonderingen als AirFrance-KLM daar gelaten, spelen met vuur.
 6. De Buurman 9 april 2020 11:45
  quote:

  FairValue schreef op 9 april 2020 11:34:


  De -10% van een paar weken geleden was nog niet genoeg hoor. Wanneer zal blijken dat lockdowns verlengd moeten worden en de economie het hele jaar hinder zal ondervinden kelderen we als een gek!


  Ik hoop dat je alleen speculeert met geld dat je kan missen, want alle seinen wijzen erop dat je er totaal naast zit.
 7. Leidenbird 9 april 2020 14:07
  Blijf lastig maar mijn gevoel zegt dat we wereldwijd teruggezet gaan worden. Twee maanden stil liggen betekent veel meer dan twee maanden stil liggen.... dat gaat zo een nastoot krijgen. Dat kan niet anders. Enige reden dat de boel overeind blijft zijn de FED injecties en die van de ECB. Maar dat volgens mij een grote luchtbel....
 8. Maan Arkenbosch 9 april 2020 21:35
  Het is een onbegrijpelijke stijging, mede gezien het feit dat er nogal wat dividend gepasseerd wordt.Voorlopig is het ieder voor zich in de E.U. Als de Corona of €urobonds er komen gaat de goudprijs fors omhoog. Zo niet, dan wordt het in Italië en Spanje benauwd. De E.C.B. balans krijgt een waterhoofd met al die zombie obligaties!!
14 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare