Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Britse economie hapert licht

Gepubliceerd op 9 april 2020 08:45 | Views: 1.531 | Onderwerpen: Groot-Britannië

LONDEN (AFN) - De economie van Groot-Brittannië is in februari 0,1 procent gekrompen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Britse nationale statistiekbureau. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de economie met 0,1 procent zou groeien op maandbasis, na een plus van eveneens 0,1 procent in januari.

De Britse overheid kondigde onlangs strengere maatregelen aan om verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. De gepubliceerde cijfers zijn van voor die maatregelen werden ingesteld. Dat dus daarvoor al sprake was van teruggang, zal het vertrouwen geen goed doen. De Bank of England (BoE) verklaarde eerder alles te zullen doen om de economie te helpen. Zo werd eerder de rente verlaagd en werden andere maatregelen genomen om de groei te stimuleren.

Er kwamen ook cijfers over de industriële productie in het Verenigd Koninkrijk. Die steeg in februari met 0,1 procent, hetgeen ook op gerekend werd. Verder nam de bouwproductie in het Verenigd Koninkrijk onverwachts met 1,7 procent af.

Gerelateerd

Groot-Britannië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare