Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'AEX hoger richting lang paasweekeinde'

Gepubliceerd op 9 april 2020 08:23 | Views: 9.186

AEX 28 mei

538,62 +9,66 (+1,83%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt donderdag hoger te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met winst beginnen aan de laatste handelsdag voor het lange paasweekeinde. Beleggers kijken vooral uit naar de wekelijkse Amerikaanse werkloosheidsaanvragen, die in de afgelopen twee weken een historische toename lieten zien door de coronacrisis. Op het Damrak kwam Just Eat Takeaway met een handelsbericht.

De Europese beurzen zijn op Goede Vrijdag en tweede paasdag gesloten. Wall Street is vrijdag ook dicht, maar is aanstaande maandag wel open. In Japan, China en Zuid-Korea zijn de financiële markten vrijdag en maandag open.

De aandacht gaat verder uit naar de oliemarkt. Olieland Algerije bevestigde dat wordt gesproken wordt over een forse verlaging van de productie door oliekartel OPEC en andere olieproducenten. De hoop op een wapenstilstand in de prijzenoorlog tussen Saudi-Arabië en Rusland zorgde woensdag al voor een flinke opleving van de olieprijzen. Een vat Amerikaanse olie kostte donderdag 3,4 procent meer op 25,95 dollar. Brentolie werd 1,8 procent duurder op 33,44 dollar per vat.

Just Eat Takeaway

De ministers van Financiën van de eurozone (Eurogroep) hervatten donderdag per video de onderhandelingen over een Europees steunpakket van in totaal 540 miljard euro in verband met de coronacrisis. Woensdag wist de Eurogroep nog geen akkoord te sluiten.

Just Eat Takeaway lijkt te profiteren van de coronacrisis. Het moederbedrijf achter onder meer Thuisbezorgd.nl zag in het eerste kwartaal dit jaar het aantal orders met de helft oplopen. Mensen bestelden niet alleen vaker maar ook meer eten bij het bedrijf. In Duitsland is het aantal orders in de periode zelfs meer dan verdubbeld.

Air France-KLM

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM zag het aantal passagiers in maart met 56,6 procent dalen. De Franse regering verwacht dat Air France 'enorme staatssteun' nodig heeft. De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire liet weten dat zo'n fors steunpakket er komt.

Prosus liet weten de gevolgen van de coronacrisis nog niet in te kunnen schatten. Wel stelt de techinvesteerder nog over voldoende geld te beschikken. Met dat geld meent Prosus zowel moeilijke tijden te kunnen overleven als ook nieuwe investeringen te kunnen doen.

Philips

Zorgtechologiebedrijf Philips gaat tot het einde van het jaar 43.000 beademingsapparaten leveren aan het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid. In totaal is de deal omgerekend ruim 595 miljoen euro waard.

Stern verwacht in het eerste kwartaal van dit jaar een meevaller in de boeken te kunnen zetten. De resultaten van verzekeraar Bovemij, waar het autobedrijf een belang van ruim 5 procent in heeft, vielen hoger uit. Het coronavirus heeft verder invloed op Stern, maar het bedrijf weet nog niet wat die gevolgen precies zijn.

De euro was 1,0843 dollar waard, tegen 1,0863 dollar een dag eerder.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 73% zegt kopen 15 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. LS Investment 9 april 2020 09:09
  "Frankrijk en Duitsland zakken kniediep recessie in

  De twee grootste economieën van de eurozone zien hun economie fors krimpen. Voor een open economie als Nederland zijn de vooruitzichten op korte termijn nog slechter" (Financieel dagblad 09-04-2020)

  Openingskoersen:

  Aex: +1,3 %
  DAX: +1,3 %
  Eurostoxx 50: +1,2 %

  Ik vind het maar raar, gelukkig kijk ik lekker mee vanaf de zijlijn.
 2. Uper 9 april 2020 09:23
  quote:

  LS Investment schreef op 9 april 2020 09:09:


  "Frankrijk en Duitsland zakken kniediep recessie in

  De twee grootste economieën van de eurozone zien hun economie fors krimpen. Voor een open economie als Nederland zijn de vooruitzichten op korte termijn nog slechter" (Financieel dagblad 09-04-2020)

  Openingskoersen:

  Aex: +1,3 %
  DAX: +1,3 %
  Eurostoxx 50: +1,2 %

  Ik vind het maar raar, gelukkig kijk ik lekker mee vanaf de zijlijn.


  De grootste financiële injecties gegeven ooit, en je vraagt je af waarom de beurzen in de plus staan?
 3. Mr positive 9 april 2020 09:26
  quote:

  FairValue schreef op 9 april 2020 09:12:


  De enige die realistisch is van de regeerders nu ben ik. De rest ziet groen en denkt dat het groen blijft en dat is de onderbouwing. Jullie zullen nog wel landen met beide voeten op de grond.


  FAIR Value...ouwe pessimist!!

  The only way is UP!!!

  Go long and you will earn a shitload of moneyyyyy
 4. Johny Be Goode 9 april 2020 09:43
  Nou, het ziet er weer rooskleurig uit als we naar de indices kijken. Maar wat is de eigenlijke betekenis daarvan? Kijken beurzen, zoals sommigen graag roepen, nou echt zover vooruit dat de stijging van inmiddels bijna 30 procent in twee weken realistisch is? Wordt hier ingeprijsd dat corona weinig voorstelt en we straks gewoon doorgaan in de hoogconjunctuur?

  Het zou fijn zijn dat te geloven en vol vertrouwen weer de toekomst tegemoet te zien. In alle jaren dat ik werkzaam was in de dealing room en bij beleggingsinstellingen heb ik nooit een markt als deze gezien. Niet in de jaren tachtig en ook niet erna. 2008 luidde het begin van ongelimiteerde QE in, een monetair experiment wat de beurzen in ruim tien jaar tijd naar nieuwe records bracht. Hoewel "gratis geld" over deze periode ook niet te verantwoorden was, lag er aan de grondslag nog een enorme technogische ontwikkeling en bleven zowel productie als consumptie stijgen. Er waren dagen dat de beurzen stegen en dagen waarop het omlaag ging, grotendeels naderhand (ja op voorhand verklaren kan niemand, anders waren we allemaal rijk)te verklaren op basis van nieuws en ontwikkelingen.

  Wat er nu gebeurd staat echter volledig los van de economische realiteit. De enige verklaringen waar ik mee kan komen zijn gratis geld, korte termijn visie en het negeren van de economische fundamenten. Corona zal een beperkte impact hebben, de sociale kosten in termen van overledenen wegen niet op de indices of reële economie en over een paar maanden of een jaar is het voorbij. De indirecte gevolgen hebben echter een enorme impact. Productie ligt stil, structurele werkeloosheid zal blijvend hoger uitvallen, handel wordt ingeperkt door xenofobische (leest vooral als egoistisch en angstig) beperkingen op beweging van personen en goederen en het sluiten van grenzen. Bijkomend gaat een belangrijk deel van het MKB deze periode van stilzitten niet overleven en zijn veel grote ondernemingen inmiddels ook aangewezen op staatssteun. Hopelijk mogen ze spoedig weer aan de slag, anders is nationalisatie (zie bijvoorbeeld de discussie AF KLM) een "logische" volgende stap. Van inflatie is ook geen sprake volgens de berichtgeving, alleen moest ik gisteren wel 3.8e voor een kop koffie betalen en was het toiletpapier in de aanbieding voor 10e (afgeprijsd van 13,85e, wat een koopje).

  Voor de daghandelaren en speculanten is de markt momenteel geweldig, het gaat hard alle kanten op en als je het een beetje handig speelt ligt het "gratis" geld voor het oprapen. Ook begrijp ik dat het met een kennelijk alleen maar stijgende markt heel makkelijk en verleidelijk is om de roze bril op te zetten en er van uit te gaan dat alles koek en ei is. Fundamenteel is dit echter zeker niet het geval. De nasleep van de lock-downs en economische schade gaat de komende generatie nog heel veel pijn doen en kosten. Genieten van het nu is uiteraard belangrijk, maar het geheel enigszins in perspectief plaatsen kan geen kwaad...

  Zelf zie ik de mogelijkheden op dit moment in de markt en twintig jaar terug was ik me zeker te buiten gegaan aan de speculatieve mogelijkheden die er momenteel zijn. Dit echter wel met in mijn achterhoofd dat het met beleggen of fundamenteel herstel niks te maken heeft. Nu is het bijna pasen, het weer gaat goed zijn en hopelijk mogen we binnenkort allemaal weer "buiten spelen". Hoewel het fundamenteel logisch lijkt het lange weekend op een dik pak puts te gaan zitten lijkt me dit gezien het gratis geld overal niet wijs. Zelfs als er echt beroerd nieuw komt is het enkel in de vorm van de tijdelijke corona perikelen en wordt het zonder probleem afgevangen met gratis geld (welk percentage van de in de VS genoteerde equity zit inmiddels in de zakken van de centrale bank en overheden..?). Als het weer wat terug naar aarde komt zal het danwel op termijn zijn als bedrijf na bedrijf met beroerde cijfers komt of omvalt, of omdat er winstnemingen zijn. Dit laatste zal echter enkel van beperkte duur zijn.

  Alas, weinig pijl op te trekken momenteel. Ik ga een rondje fietsen en bedenken of er nog een andere aardige uitleg is voor wat we zien. Fijne pasen iedereen.
 5. Watchdog 9 april 2020 09:57
  Zou het te maken kunnen hebben met: alles zit op slot, we kunnen ons geld toch niet uitgeven, dan pompen we het maar in aandelen + we willen de boot niet missen. Gebagatelliseerd gezegd.
  Dat zou de aandelen alleen maar opblazen, terwijl de achterliggende bedrijven juist in enorme problemen raken.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare