Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fastned: sterk kwartaal ondanks impact coronacrisis

Gepubliceerd op 9 april 2020 08:18 | Views: 2.917

FASTNED 14:38

61,00 -3,60 (-5,57%)

AMSTERDAM (AFN) - Fastned heeft naar eigen zeggen zijn sterkste kwartaal ooit achter de rug, ondanks de impact van de coronacrisis. Volgens de uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's steeg de omzet gerelateerd aan opladen met 102 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019.

De afzet in januari en februari (vóór de impact van het coronavirus) klom met 155 procent in vergelijking met vorig jaar. Begin maart zorgden de maatregelen om de uitbraak te beteugelen voor een aanzienlijke vermindering van het wegverkeer, wat een behoorlijke impact had op de omzet in maart, aldus het bedrijf.

Fastned had eerder al gemeld dat er sprake was van een aanzienlijke daling van de omzet sinds medio maart. Het bedrijf loopt bovendien vertraging op met de bouw van nieuwe stations en het verbeteren van bestaande stations. Daarnaast liggen door de pandemie veel autofabrieken stil, waardoor voorlopig minder nieuwe elektrische auto's op de weg komen.

Fastned verwacht in het lopende kwartaal dan ook een lager volume door de crisis. Het bedrijf stelt een deel van de geplande investeringsuitgaven uit om zo de financiële buffers te versterken.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
FASTNED 86% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare