Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Standard Chartered beboet voor kwestie Iran

LONDEN (AFN) - De Britse bank Standard Chartered heeft een schikking getroffen met Amerikaanse en Britse autoriteiten wegens het schenden van handelssancties. De bank betaalt in de Verenigde Staten een boete van 947 miljoen dollar. Daarbovenop wordt 102 miljoen Britse pond overgemaakt aan Britse autoriteiten.

De schikking volgt op onderzoek door Amerikaanse openbaar aanklagers en het ministerie van Financiën. Zij beschuldigen Standard Chartered ervan transacties van Iraanse bedrijven en personen te hebben verwerkt via een filiaal in Dubai.

De bank werd in 2012 ook al op de vingers getikt wegens de overtredingen. Standard Chartered kocht toen voor 667 miljoen dollar rechtsvervolging af en beloofde controles op transacties van klanten te verscherpen. Later bleken er toch weer zaken niet in de haak te zijn.

Onder verscherpt toezicht

De bank zal ook de komende twee jaar onder verscherpt toezicht staan. De bestaande regeling wordt met twee jaar verlengd.

Standard Chartered hield al wel rekening met een fikse boete. De bank had daar al 900 miljoen dollar voor opzij gezet. Voor de overige 190 miljoen dollar zal het bedrijf in de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar geld reserveren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links