Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ACM stelt grenzen voor bij 5G-veiling

Gepubliceerd op 9 april 2019 08:39 | Views: 2.346

KPN 17:35

2,17 +0,03 (+1,45%)

DEN HAAG (AFN) - Bij de veiling voor het snelle 5G mobiele netwerk moet gezorgd worden dat één partij niet te veel frequenties in bezit kan krijgen. Dat adviseert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Maatregelen om te zorgen dat er een vierde aanbieder komt, vindt de toezichthouder niet nodig. Sinds de fusie tussen T-Mobile en Tele2 zijn er nog maar drie telecomaanbieders met een eigen netwerk in Nederland. Ook KPN en VodafoneZiggo hebben dat.

De ACM wil dat één telecombedrijf niet meer dan 40 procent van alle frequenties in bezit mag hebben. Ook moet op de frequenties op de 700 Mhz-band en de 3,5 Ghz-band zo'n maximum van 40 procent worden ingesteld. Die frequenties zijn respectievelijk noodzakelijk om landelijke dekking te krijgen tegen redelijke kosten en om volwaardig 5G aan te kunnen bieden.

De 5G-veiling wordt in twee delen gehouden. Eind dit jaar of begin volgend jaar worden frequenties op de 700, 1400 en 2100 Mhz-banden geveild. Eind 2021 of begin 2022 volgt een veiling voor frequenties op de 3,5 Ghz-band.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 86% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. handkerchief 9 april 2019 10:15
    Volgens een meneer van een Duits tijdschrift op de Hannover messe loopt het niet zo vaart met 5G voor de mobile markt omdat de snelheid er minimaal er op voor uit gaat en een groot aantal meer zendmasten nodig zijn als met 4G om de 5G op snelheid te krijgen.En daarvoor tevens gechikt voor zelf rijdende auto,s.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare