Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse export flink gedaald

WIESBADEN (AFN) - De export van Duitsland is in februari stevig gedaald. Volgens cijfers van het Duitse federale statistiekbureau daalde de uitvoer met 3,2 procent op maandbasis.

Economen hadden in doorsnee juist een toename van de export met 0,4 procent voorspeld. In januari nam de uitvoer van de grootste economie van Europa al met 0,5 procent af. De Duitse import daalde in februari met 1,3 procent op maandbasis, na een afname met 0,5 procent in de voorgaande maand.

De handelsdip in februari kwam volgens economen van ING onder meer door het koude winterweer en een fikse griepepidemie. ING spreekt na de eveneens tegenvallende maand januari van de slechtste start van het jaar sinds 2009.

De marktkenners zien risico's voor Duitsland door de handelsruzie tussen de Verenigde Staten en China. De Duitsers zouden als eerste buitenstaander bij het handelsconflict geraakt kunnen worden. China kondigde namelijk een importheffing van 25 procent aan op auto's uit de VS. Het Duitse autoconcern Volkswagen is de grootste auto-exporteur in de VS.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links