Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Shell wil Amerikaanse tak BHP overnemen'

Gepubliceerd op 9 mrt 2018 om 08:43 | Views: 4.904

BHP Billiton Plc 22 nov

1.573,00 0,00 (0,00%)

Royal Dutch Shell A 18 okt

25,92 -0,21 (-0,80%)

DEN HAAG (AFN) - Shell wil samen met investeerder Blackstone en bod doen op de schalie-activiteiten van mijnbouwer BHP Billiton in de Verenigde Staten. Het olie- en gasbedrijf en de investeerder willen daar 10 miljard dollar, ruim 8,1 miljard euro, voor neertellen. Dat meldt Sky News.

Een bod van Shell en Blackstone zou niet het enige zijn waar BHP op kan rekenen, naar verluidt hebben ook verschillende andere partijen interesse. Namen daarvan werden door Sky echter niet genoemd. Naar verwachting komt een verkoop eind dit jaar rond. BHP gaf eerder wel aan het onderdeel ook naar de beurs te kunnen brengen bij te lage biedingen.

BHP zette zijn Amerikaanse schalietak vorig jaar in de verkoop. Dat deed het bedrijf onder druk van activistische aandeelhouder Elliott Advisors, die vond dat het onderdeel te weinig rendement opleverde.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 60% zegt kopen 15 stemmen
BHP Billiton Plc 55% zegt verkopen 11 stemmen

Gerelateerd

BHP Billiton Plc

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Mr.Windows
1
Huh? Dus toch schaliegas? In het kader van lage rendement waardoor BHP het moet verkopen is het vreemd dat Shell denkt dat het wel gaat lukken. Krijgt Shell toch weer een iets minder groene gedaante. Ik vind dat Shell verder moet kijken van zonne-energie/windenergie e.d. Een aandeelhouder die hier niet blij mee is.
boldie
0
kassa!
0
Verrassend dat er mensen zijn die dit verrassend vinden. In de Shell strategie staat dat duidelijk dat men wil groeien in schalie.
Ros87
0
Booming business, mischien ook goed te combineren met Shell haar eigen schalie activiteiten
mok
0
Dit is een goede reden om niet in Shell te beleggen. In de grootste economieën van de wereld gaat men binnen 10 jaar over naar elektrisch rijden. Wat over blijft is verkoop in landen waar ze een paar cent per liter betalen.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links