Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

iPhone-bouwer Foxconn klaar voor beursgang

Gepubliceerd op 9 mrt 2018 om 07:33 | Views: 1.162

Apple 20 mrt

188,16 +1,63 (+0,87%)

TAIPEI (AFN/BLOOMBERG) - De Taiwanese technologiegigant Foxconn heeft goedkeuring gekregen voor een beursgang. De notering aan de beurs van Shanghai van het bedrijf, dat onder meer in opdracht van Apple iPhones en Mac mini's maakt, kan het grootste beursdebuut in China sinds 2015 worden.

De waarde van Foxconn wordt geschat op 400 miljard yuan, omgerekend ruim 51 miljard euro. Dat is even veel als bijvoorbeeld een gerenommeerde naam in de techsector als Sony. De omzet van ruim 45 miljard euro afgelopen jaar was vergelijkbaar met die van Amerikaanse beursgiganten als Disney en HP Inc.

Foxconn is in het westen vooral bekend als toeleverancier van Apple, maar maakt ook een breed scala andere techproducten in opdracht van andere bedrijven. Foxconn-moederbedrijf Hon Hai heeft ambities om ook zelf technologie te ontwikkelen en kondigde in zijn prospectus aan 3,5 miljard euro te investeren in ontwikkeling en onderzoek.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Apple

Gerelateerd

Apple

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links