Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Outlook Refresco niet verrassend'

AMSTERDAM (AFN) - De verwachtingen die sap- en frisdrankbottelaar Refresco donderdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers afgaf waren weinig verrassend. En met de resultaten van boekjaar 2016 in de hand, lijkt het volgens marktvorsers van KBC Securities ook niet waarschijnlijk dat het oordeel over het bedrijf op korte termijn wordt gewijzigd, zo schreven ze in een rapport.

Refresco hanteerde ,,traditiegetrouw" de verwachting van een autonome groei van 2 tot 6 procent. Daarbij verwacht het bedrijf dat de marges iets lager zullen uitvallen door wijzigingen in de productmix. Verder vordert de inpassing van de activiteiten van het onlangs overgenomen Whitlock gestaag. Ook ziet Refresco voldoende ruimte voor verdere consolidatie.

In het vierde kwartaal wist Refresco qua omzet en de marges de verwachtingen van KBC te overtreffen. KBC had daarbij een iets meer invloed op de resultaten verwacht van de daling van het Britse pond en een negatievere impact van enkele overnames.

Koopadvies

Volgens KBC ligt Refresco goed op koers om waarde te creëren voor aandeelhouders. De huidige koers voldoet daarbij volgens de marktvorsers niet direct aan de ,,consistente" resultaten van het bedrijf.

KBC handhaafde zijn koopadvies met een koersdoel van 20 euro. Het aandeel Refresco stond donderdag omstreeks 09.40 uur 1,2 procent in de min op 13,99 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links