Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weer rode cijfers op beurzen Europa

Weer rode cijfers op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen vrijdag verder omlaag, waarmee werd voortgeborduurd op de scherpe koersdalingen een dag eerder. Op het Damrak was Flow Traders een positieve uitschieter na publicatie van de jaarresultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 1 procent in de min op 520,91 punten. De hoofdindex daalde een dag eerder al 1,9 procent en stevent af op een weekverlies van meer dan 5 procent. De MidKap verloor 0,9 procent tot 795,76 punten. De effectenbeurzen in Londen, Parijs en Frankfurt zakten tot 0,8 procent.

Flow Traders maakte een koerssprong van ruim 19 procent in de MidKap. De beursintermediair zag de handelsinkomsten in het relatief rustige beursjaar 2017 met een derde afnemen. Het bedrijf vaart echter wel bij de wilde koersbewegingen op de financiële markten van de afgelopen dagen en verdiende sinds begin dit jaar al meer dan de recordinkomsten in het derde kwartaal van 2015.

Verliezers

Vastgoedinvesteerder Eurocommercial Properties behoorde tot de verliezers bij de middelgrote fondsen met een min van 1,2 procent na een tussentijds handelsbericht. Hekkensluiter in de AEX was ING met een koersverlies van 2,3 procent. Informatieleverancier RELX voerde de schaarse stijgers aan met een plus van 0,9 procent.

In Parijs klom L'Oréal bijna 2 procent. De Franse cosmeticaproducent heeft in de belangrijke feestdagenperiode goede zaken gedaan met vooral zijn luxere producten. Voor dit jaar voorspelt topman Jean-Paul Agon opnieuw een sterke omzetgroei en een verdere verhoging van de winstgevendheid.

Cyberaanval

A.P. Møller-Maersk daalde in Kopenhagen 0,4 procent na tegenvallende resultaten. De Deense containervervoerder kampte vorige jaar met een grote cyberaanval en andere ,,operationele uitdagingen". Voor het lopende boekjaar gaat het bedrijf wel uit van een flinke groei.

De euro was 1,2253 dollar waard, tegen 1,2250 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen voor de zesde dag op rij omlaag. Een vat Amerikaanse ruwe olie kostte 1,4 procent minder op 60,27 dollar. Brentolie zakte 1,5 procent in prijs tot 63,86 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Jestbread 9 februari 2018 17:21
    quote:

    Risky bets schreef op 9 februari 2018 16:59:

    [...]

    Gisteren deed amerika -4% dus een groot gedeelte is het inhalen hier van die move down.
    Ach toen Amerika +3% deed kwamen we nog niet eens aan 2%. Buiten dat is US veeeeeel meer gestegen dan Europa en stijgt de dollar ook nog eens. Ik begrijp er niks meer van.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links