Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Handel Wall Street blijft onstuimig'

Gepubliceerd op 9 feb 2018 om 14:47 | Views: 4.811

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

24.465,64 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan in de laatste sessie van een roerig weekje voor een wisselende opening. Deze volgt op een stevige daling een dag eerder. Uit de schommelingen voorbeurs valt op te maken dat er vrijdag weer een onstuimige dag in de maak kan zijn. Beleggers moeten het doen met een nagenoeg lege agenda. Verder wordt gereageerd op het akkoord over de begroting voor de federale overheid.

Het Amerikaanse Congres keurde een nieuwe begroting met enige vertraging goed. De vertraging leidde tot een gedeeltelijke sluiting van overheidsinstanties. President Donald Trump zette voorbeurs zijn handtekening. Daardoor blijft de duur van de shutdown dit keer beperkt. De begroting voorziet in honderden miljarden aan nieuwe uitgaven voor de komende twee jaar. Dat geld is onder meer bestemd voor het leger en binnenlandse uitgaven.

De overnameperikelen rond Qualcomm blijft de gemoederen bezighouden. Het chipbedrijf wees ook een verhoogd bod van zijn branchegenoot Broadcom van 121 miljard dollar van de hand. Eerder werd al een voorstel ter waarde van 105 miljard dollar zonder pardon naar de prullenmand verwezen. Broadcom wil nog dit weekeinde praten met zijn branchegenoot. De leiding van Qualcomm is bereid het gesprek aan te gaan, maar de vraag is of dat de ontmoeting de komende dagen zal plaatsvinden.

Pakketbezorgers

Verder staan pakketbezorgers in de belangstelling. Volgens The Wall Street Journal begint internetreus Amazon binnenkort met een eigen bezorgdienst. Dat is met name slecht nieuws voor bedrijven als UPS en FedEx die Amazon mogelijk als klant verliezen. Sterker, de internetreus wordt mogelijk een geduchte concurrent.

Verder reageren belegger op cijfers over de groothandelsverkopen die na de openingsbel worden gepubliceerd. Daarnaast zullen ook grondstofprijzen met een schuin oog in de gaten worden gehouden. De olieprijzen gingen vrijdag voor de zesde dag op rij omlaag. De prijs voor Amerikaanse olie schommelde voorbeurs rond de 60 dollar per vat.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot donderdag 4,2 procent lager op 23.860,46 punten. De bredere S&P 500 zakte 3,8 procent tot 2581,00 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 3,9 procent en eindigde op 6777,16 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 64% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Henkiepenkie63
0
Eerst de futures wat hoger zetten om daarna weer verder te dalen. Misschien weer wel met 4%
rene66
0
quote:

Henkiepenkie63 schreef op 9 feb 2018 om 14:59:


Eerst de futures wat hoger zetten om daarna weer verder te dalen. Misschien weer wel met 4%
Ik zat daar ook al aan te denken toen ik zag dat de futures weer in het groen staan. Een uur voor de sluiting in de VS zetten ze de computers weer aan om de boel naar beneden te trekken.
Petex
0
zolang er door grote partijen nog veel geld uit de markt te schudden is, zullen deze schommelingen nog wel even aanhouden vermoed ik....
Alfonz
0
quote:

Petex schreef op 9 feb 2018 om 15:07:


zolang er door grote partijen nog veel geld uit de markt te schudden is, zullen deze schommelingen nog wel even aanhouden vermoed ik....

Inderdaad, Dow Jones naar 20.000 punten (als de correctie zich doorzet met een recessie tot gevolg....)?
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links