Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Bescheiden groei voor RELX in 2017'

Gepubliceerd op 9 feb 2018 om 14:25 | Views: 4.015

RELX 17:35

18,93 +0,23 (+1,23%)

AMSTERDAM (AFN) - Informatieleverancier RELX heeft zijn omzet en winst in 2017 naar verwachting licht opgekrikt ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen opgesteld door Bloomberg. RELX maakt donderdag voorbeurs cijfers bekend.

Volgens de consensus zijn de onderliggende opbrengsten naar verwachting aangedikt tot 8,5 miljard euro, tegen 8,4 miljard euro in 2016. De nettowinst is waarschijnlijk gegroeid van 1,4 miljard naar 1,5 miljard euro. RELX, het voormalige Reed Elsevier, heeft voor 2017 een prognose uitgesproken voor een toename van de omzet en de winst.

Over de eerste negen maanden van het jaar meldde het Brits-Nederlandse bedrijf ook al verdere groei. Alle divisies droegen toen hun steentje bij, maar de divisie Risico- en Bedrijfsanalyse deed het het beste.

De informatieleverancier is na een relatief rustige periode inmiddels ook weer actiever aan het overnamefront. Dat constateerden analisten van KBC Securities onlangs, toen RELX bekendmaakte dat het voor omgerekend zo'n 660 miljoen euro het Amerikaanse ThreatMetrix overneemt. Dat bedrijf houdt zich bezig met data-analyse op het gebied van betalingstransacties.

Acht overnames

RELX heeft in 2017 in totaal acht overnames afgerond, met een totale waarde van omgerekend 140 miljoen euro. Daarnaast werden zeventien desinvesteringen gedaan, voor in totaal omgerekend 99 miljoen euro. In de voorgaande vijf jaar lag de gemiddelde som voor overnames op ruim 340 miljoen euro per jaar.

Enkele dagen voor de deal met ThreatMetrix zeiden marktkenners van Morgan Stanley nog dat de rek voorlopig een beetje uit het aandeel leek. Branchegenoot Wolters Kluwer zou het bijvoorbeeld momenteel allemaal wat beter voor elkaar hebben. Vooral bij de divisie wetenschappelijk, technisch en medisch (STM) van RELX zou de omzet onder druk staan, aldus Morgan Stanley. Daarnaast was de kans op verbeteringen van de marges volgens de Amerikanen beperkt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
RELX 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

RELX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links