Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Maersk wil 2017 snel vergeten

KOPENHAGEN (AFN) - Containervervoerder A.P. Møller-Maersk wil het ,,ongewone" jaar 2017 het liefst zo snel mogelijk vergeten. Onder meer een grote cyberaanval zorgde voor problemen. Ook kampte het concern met andere ,,operationele uitdagingen". Dit alles leidde ertoe dat niet aan de gemiddelde verwachtingen werd voldaan. Voor het lopende boekjaar gaan de Denen uit van een flinke groei.

Onder de streep resteerde over het afgelopen boekjaar een verlies van bijna 1,2 miljard dollar, tegen een tekort van 1,9 miljard dollar een jaar eerder. Toen deed het bedrijf onder meer een fikse afschrijving op zijn oliedivisie. Onder meer hogere brandstofkosten, met name in het slotkwartaal van 2017, zetten de resultaten onder druk. De omzet kwam over heel 2017 uit op 30,9 miljard dollar, 13 procent meer dan een jaar eerder.

A.P. Møller-Maersk is volop bezig met een herstructurering, waarbij sommige onderdelen overboord gaan. Maersk Tankers en de Braziliaanse containerdivisie Mercosul werden al verkocht. Over de verkoop van Maersk Oil is inmiddels ook overeenstemming bereikt. Een ,,structurele oplossing" voor Maersk Drilling en Maersk Supply Service wordt dit jaar verwacht.

Het concern gaat voor 2018 uit van een bedrijfsresultaat van 4 miljard tot 5 miljard dollar, tegenover 3,5 miljard dollar die afgelopen jaar werd geboekt. De Denen staan erom bekend uiterst conservatief te zijn met het formuleren van financiële doelen. Topman Soren Skou van de containervervoerder wees er wel op dat de seinen voor de wereldwijde economie momenteel op groen staan.

Lees over dit aandeel ook

  1. nov '20 Maersk gaat voor 1,6 miljard dollar eigen aandelen inkopen
  2. nov '20 Containervervoerder Maersk positiever over resultaten 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
A.P. Møller - Mærsk B

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

A.P. Møller - Mærsk B A/S

9.570,000 17 apr
+100,000 +1,06%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links