Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Holland Colours ziet omzet en winst stijgen

Gepubliceerd op 9 februari 2017 18:07 | Views: 4.999

Holland Colours 16:59

105,00 -2,00 (-1,87%)

APELDOORN (AFN) - Holland Colours heeft de omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 5 procent op jaarbasis zien toenemen. Dat maakte de producent van verfpigmenten donderdag bekend in een tussentijds handelsbericht, waarin geen concrete resultaten werden vermeld. De invloed van de dollarkoers was volgens het bedrijf verwaarloosbaar.

In Europa behaalde Holland Colours een vrijwel stabiele omzet, terwijl in Amerika sprake was van een lichte toename. In Azië zag het bedrijf een duidelijke stijging van de opbrengsten. Dankzij de hogere omzet en brutomarge is het bedrijfsresultaat ,,sterk'' gestegen en is ook het nettoresultaat toegenomen.

Holland Colours heeft besloten de eigen activiteiten in China af te bouwen. Dit proces zal in het lopende kwartaal worden afgerond en heeft volgens het bedrijf geen materiële invloed op het groepsresultaat. ,,Gesprekken met een potentiële lokale partner vorderen gestaag'', zo liet het weten.

Ook voor het gehele boekjaar gaat Holland Colours uit van een stijging van de omzet en nettowinst.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Holland Colours 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Holland Colours

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord