Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Robert Swaak nieuwe topman van ABN AMRO

Robert Swaak nieuwe topman van ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Robert Swaak wordt de nieuwe topman van ABN AMRO. Hij volgt Kees van Dijkhuizen op na de aandeelhoudersvergadering van de bank eind april. Swaak is afkomstig van accountants- en consultantsbureau PwC, waar hij verschillende directiefuncties bekleedde. Bovendien was hij de tweede man van PwC wereldwijd.

Swaak was bij PwC onder meer financieel directeur, operationeel directeur, directeur personeelszaken en voorzitter van de raad van bestuur. Volgens president-commissaris Tom de Swaan van ABN AMRO heeft de nieuwe topman dan ook "brede en relevante expertise in de financiële sector" en is hij een "ervaren bestuurder".

"Voor het grote publiek is Swaak misschien een onbekende, maar in de sector is hij dat zeker niet", legt De Swaan uit tegen het ANP. "Ik heb met veel mensen gesproken over zijn aanstelling en die zeiden vrijwel allemaal dat hij precies de man is die ABN nodig heeft." Ook in het kader van de aanpak van de witwasproblematiek heeft Swaak de nodige expertise, stelt De Swaan. "De grote adviesbureaus zijn daar vaak bij betrokken als adviseur, maar ook als uitvoerder."

Benoeming

De benoeming van Swaak moet nog wel worden goedgekeurd door toezichthouders als De Nederlandsche Bank (DNB), de Europese Centrale Bank (ECB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De Swaan is "zeer hoopvol" dat dit geen problemen oplevert.

Bij ABN AMRO gaat Swaak zich richten op het toekomstgericht maken van de bank en zorgen dat de financiële instelling zijn voeling behoudt met wat de maatschappij belangrijk vindt. Hij zegt in een eerste reactie dat de rol van de bank en de richting die ABN AMRO gekozen heeft hem aanspreken.

Swaak wordt voor een periode van vier jaar benoemd. Van Dijkhuizen staat ruim drie jaar aan het roer bij ABN AMRO, daarvoor was hij financieel directeur bij de bank. Hij maakte in juni bekend de bank te zullen verlaten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Beursblik: UBS verhoogt koersdoel ABN AMRO
  2. 14 feb Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ABN AMRO BANK N.V.

15,615 18 apr
+0,060 +0,39%
Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links