Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Productie Duitse industrie gestegen

WIESBADEN (AFN) - De productie van de Duitse industrie is in november met 1,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.

Die stijging is sterker dan verwacht. Economen rekenden gemiddeld op een toename van 0,8 procent. In oktober nam de industriële productie nog met een bijgestelde 1 procent af.

Op jaarbasis ging de industriële productie van Duitsland met 2,6 procent omlaag. Een maand eerder was er nog sprake van een daling met een bijgestelde 4,6 procent.

Carsten Brzeski

ING-econoom Carsten Brzeski noemt de cijfers over november gemengd. Weliswaar was er sprake van een stijging op maandbasis, maar het productieniveau ligt nog altijd lager dan in het derde kwartaal. Een sterke toename in december zou nog voor een positieve noot aan het einde van het jaar kunnen zorgen.

In een breder perspectief zit de Duitse industrie volgens Brzeski vast tussen cyclische zwakte, door het handelsconflict en zwakkere groei, en structurele problemen. Met dat laatste doelt hij op de moeizame overgang van de Duitse auto-industrie naar elektrisch rijden en te lage investeringen.

De Duitse export daalde in november sterker dan verwacht. Het land voerde 2,3 procent minder goederen uit dan een maand eerder. Economen rekenden in doorsnee op een teruggang van 0,9 procent. In oktober steeg de export nog met 1,2 procent op maandbasis.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links