Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hoop op handelsdeal stuwt AEX

Gepubliceerd op 9 jan 2019 om 09:07 | Views: 6.923

AEX 14:39

542,16 -1,74 (-0,32%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag opnieuw vooruit. Ook elders in Europa stonden de beurzen in het groen. Bemoedigende berichten over de uitkomsten van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China, die woensdag werden afgerond, bleven het sentiment ondersteunen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent in de plus op 497,25 punten. De MidKap klom 0,8 procent tot 691,22 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt dikten tot 1 procent aan.

Een Amerikaanse delegatie was sinds maandag in Peking voor gesprekken. Oorspronkelijk zou alleen op maandag en dinsdag worden overlegd, maar woensdag werd verder gesproken. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken worden de resultaten spoedig gemeld. Ingewijden lieten weten dat op verschillende punten toenadering is gevonden tussen de landen. Later deze maand zou op hoger niveau verder onderhandeld worden.

Autobouwers

Verlichtingsbedrijf Signify (plus 3 procent) toonde herstel na het forse koersverlies een dag eerder en was de grootste stijger bij de hoofdfondsen. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield sloot de rij met een verlies van 0,5 procent. In de MidKap ging metalenspecialist AMG aan kop met een plus van ruim 4 procent. Vastgoedbedrijf Wereldhave stond onderaan met een min van 1,3 procent.

In Frankfurt waren de Duitse autobouwers in trek door de hoop op een doorbraak in de handelsvete. BMW en Volkswagen wonnen 1,9 en 2,5 procent. Daimler, dat afgelopen jaar de nodige moeite had met de verkoop van luxewagens van het type Mercedes-Benz, klom 2,3 procent.

Proximus

Deutsche Bank zakte 1,7 procent. De grootste Duitse bank gaat naar verluidt de bonussen met 10 procent verlagen. Sainsbury daalde in Londen 1,4 procent. De Britse retailer zag de kerstverkopen dalen. In Brussel werd de handel in Proximus onderbroken in afwachting van een persbericht van het Belgische telecombedrijf.

De euro was 1,1465 dollar waard, tegen 1,1446 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent duurder op 50,25 dollar. Brentolie steeg 0,7 procent in prijs en kostte 59,14 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Paus
0
Die hoop was er een paar dagen geleden al dus allemaal al dik ingeprijsd! Zodra de uitkomst van de deal toch iets minder rooskleurig is dan kunnen we de lol weer op :-)
Itang
0
Ja en dat het consumentenvertrouwen en de productie in de 2 grootste Europese landen ( Frankrijk en Duitsland ) omlaag gaan maakt niets meer uit.

De aandelenmarkt is niets anders dan roulette geworden.
Paus
0
Persoonlijk vind ik onderstaande link wel een mooie uitleg van hetgeen er speelt, en het zijn niets anders dan de feiten lijkt mij.

www.forbes.com/sites/jessecolombo/201...
Voornu
0
Slechte uitleg van Jesse Colombo. Gewoon de mening van een persoon die een theorie bouwt rond de toppen en dalen in de grafieken. En een stijging van de beurzen na de crisis vanaf 2009 is ook niet zo gek. Daarvoor (in 2007 en 2008) waren ze namelijk net zo hard gedaald.
jaar2018
0

Volgens technisch analist Roelof-Jan van den Akker van ING Financial Markets staat de AEX aan de vooravond van een ongekende stijging. "Eerst nog even het kruid droog houden, maar zodra de AEX richting de 460 punten beweegt gefaseerd gaan kopen, in de verwachting dat die bodem zich gaat ontwikkelen", luidt het advies van Van den Akker. Waarna in de tweede helft van het jaar volgens de technisch analist alle remmen los kunnen.

www.deaandeelhouder.nl/videos/aandele...havik of duif
0
Waarom alles zo moeilijk benaderen, zonder deal geen herverkiezing van Trump, dus !!!!!!!!!!!!!!!!!
Hermando
0

Als wij de beursanalisten mogen geloven...

Graag onszelf een recessie aanpraten dan komt het goed...

Dus 2019., je mag absoluut

Niet op vakantie
Geen nieuwe autos
Geen hypotheek
Geen loonsverhoging
Geen werk
Ontslagen.

We moeten vooral niet te hoopvol zijn en willen dat het goed gaat met de economie.
Een recessie aanpraten en het zoveel x herhalen, dan komt het ook.

Zullen wij burgers het ook pleasant vinden dat NL weer in een recessie belandt want dat geeft hoop voor de toekomst toch ?

Recessie....is hoop...is goed leven...

11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links