Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Baidu-deal teken van vertrouwen in TomTom'

'Baidu-deal teken van vertrouwen in TomTom'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De deal die TomTom heeft gesloten met het Chinese internetconcern Baidu is ,,een groot teken van vertrouwen'' in de navigatiedienstverlener. Dat schrijft NIBC.

TomTom maakte op techbeurs CES in Las Vegas bekend dat zijn HD-routekaarten en een nieuwe service, genaamd TomTom AutoStream, beschikbaar worden in Apollo, Baidu's platform voor autonoom rijden. Ontwikkelaars kunnen dan gebruikmaken van de gegevens en zo sneller met nieuwe producten op dit vlak komen. Verder kondigde TomTom aan de samenwerking met Qualcomm verder uit te breiden.

NIBC stelt dat TomTom een aanzienlijke rol speelt op het gebied van technologie voor zelfrijdende auto's ondanks het bescheiden budget voor onderzoek en ontwikkeling van het bedrijf. De deal met Baidu heeft potentie en ook de overeenkomst met Qualcomm is positief, aldus NIBC.

Het advies voor TomTom is neutral. Het aandeel noteerde dinsdagochtend omstreeks 11.45 uur 3,9 procent hoger op 8,76 euro. Maandag won het aandeel al 2,4 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Baidu
TomTom

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. apieslapie 9 januari 2018 13:45
    Er is altijd vertrouwen geweest in de kwaliteit en innovatie van de kaarten van tomtom. Er zijn geen betere op dit moment, punt. Probleem is geweest dat alle hebberige mensen alles gratis willen en google dat heeft aangeboden in de vorm van google maps. Kaartenmaker Here is voor een prikje verkocht, was 8 miljard en is voor 2 miljard verkocht als defensieve move door "thee Germans". Here zoekt nu allemaal investeerders omdat ze nog heel veel moeten investeren en daarom nemen andere partijen een belang. Mocht het niets worden dan zijn alleen zijn die investerende partijen de lul.
    Anyway, analisten kijken alleen naar cijfertjes. Toch zijn er analisten die verder kijken naar de potentie en de toekomstige markt. HD map markt gaat enorm groeien de komende jaren en het wordt inderdaad een standaard iets!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links