Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Onverwachte dip voor Chinese export

Gepubliceerd op 8 december 2019 14:17 | Views: 6.644 | Onderwerpen: China

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese export is afgelopen maand onverwacht afgenomen. Het is al de twaalfde maand op rij dat de uitvoer van Chinese goederen afneemt, maar economen hadden juist op een lichte stijging gerekend vanwege de aanstaande feestdagen. Veel winkels leggen namelijk in november extra voorraad aan.

De Chinese export daalde met 1,1 procent ten opzichte van een jaar eerder. De uitvoer naar de Verenigde Staten ging met 23 procent omlaag, wat het gevolg is van de handelsstrijd die de VS met China uitvechten. De Chinese export naar de VS kreeg sinds februari niet meer zo'n knauw.

De Chinese import ging tegen de verwachting in juist omhoog, met 0,3 procent. Mogelijk is dat het gevolg van extra inkopen van Amerikaanse sojabonen als teken van goede wil. De invoer vanuit de VS steeg met 2,7 procent. De waarde van de import van sojabonen steeg met 41 procent, maar de Chinese overheid gaf geen cijfers uit welke landen de sojabonen werden ingevoerd.

De handelsoorlog tussen de VS en China sleept zich al anderhalf jaar voort met importheffingen over en weer. Aan Chinese kant worden vooral producenten van goederen getroffen, aan de Amerikaanse zijde zijn het vooral boeren die minder afzetten in China. Beide landen zouden nu dicht bij een beperkte handelsdeal zijn, maar het is nog altijd onduidelijk of en wanneer deze zogeheten 'fase 1-deal' tot stand kan komen. Met zo'n akkoord zou een deal van de extra tarieven weer worden afgebouwd.

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Kaspersky 9 december 2019 00:44
  quote:

  Andy5 schreef op 9 december 2019 00:23:


  Ik ben bang dat Trump dit alleen maar gaat gebruiken om weer even iets meer te rekken, zodat de deal qua timing net iets later valt. Een deal in december is net te vroeg met oog op verkiezingen in november...

  Trump kan beter wachten tot januari 2020. Dan kan hij bij de verkiezingen mooi zeggen: ''Earlier this year I made a great deal with China"

  Ik hoop dat Trump succesvol is en dat er een vruchtbare uitkomst is met China over IP en dat ook Xi tevreden is. Het fundament voor de toekomst.
 2. forum rang 6 Wereldbelegger 9 december 2019 09:11
  China heeft overheidsinstanties en openbare instellingen opgelegd alle buitenlandse computerhardware en -software binnen drie jaar te vervangen door Chinese alternatieven, meldt zakenkrant Financial Times.

  De nieuwe regels zouden in China bekendstaan als '3-5-2'. In 2020 moeten publieke instanties en overheden 30 procent van de apparatuur en software hebben vervangen. Een jaar later volgt nog eens 50 procent en in 2021 moet de laatste 20 procent vervangen zijn.

  bron:
  www.nu.nl/tech/6016419/chinese-overhe...
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare