Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gifkwestie Duitsland raakt winst Beter Bed

UDEN (AFN) - Beter Bed kampt met een verminderde vraag naar schuimmatrassen in Duitsland. Daar ontstond eerder dit jaar ophef over mogelijk te hoge concentraties van een giftige stof in dergelijke matrassen. De resultaten in het vierde kwartaal zullen daar flink onder lijden, waarschuwt het bedrijf.

Beter Bed gaat ervan uit dat het bedrijfsresultaat (ebitda) over heel 2017 aanmerkelijk zal dalen ten opzichte van de 37,5 miljoen euro van het voorgaande jaar. De laatste keer dat het bedrijf daar voorspellingen over deed, ging het nog uit van een verbetering. Duitsland is de belangrijkste markt voor de Brabantse beddenverkoper.

Met marketingmaatregelen probeert Beter Bed Duitse consumenten weer naar zijn winkels te lokken. De dalende trend in de bezoekersaantallen is daardoor gekeerd, maar de belangstelling is nog niet terug op het oude niveau. De omzetontwikkeling in de Benelux blijft volgens het bedrijf ,,onverminderd positief''.

Boxspring

Beter Bed merkt daarnaast dat de vraag naar boxsprings in Duitsland wel duidelijk in de lift zit. Dat leidt tot een hogere orderportefeuille in het vierde kwartaal. Gezien de levertijden van zulke bedden, waar doorgaans relatief hoge marges op worden verdiend, wordt die omzet grotendeels gerealiseerd in 2018.

Voorlopige cijfers over de ontwikkelingen in de laatste maanden van 2017 maakt Beter Bed bekend in een handelsbericht op 19 januari. De definitieve en volledige jaarresultaten worden gepresenteerd op 2 maart.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links