Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street in teken van tech en banen

Wall Street in teken van tech en banen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York maken zich vrijdag op voor een licht positief begin aan de handel. Vooral technologiefondsen zullen naar verwachting hoger openen. Beleggers verwerken verder onder meer het belangrijke banenrapport van de overheid en een eerste brexitakkoord in Europa.

Het Amerikaanse ministerie van Handel meldde dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten iets minder hard is gegroeid. Ook was de banengroei van een maand eerder bij nader inzien minder groot dan eerder gemeld. De banencijfers spelen een belangrijke rol bij het besluit van de Federal Reserve om al dan niet de rente verder te verhogen. Analisten gaan er overigens van uit dat de rente deze maand omhoog gaat.

Onderhandelaars uit Brussel en Londen hebben een akkoord op hoofdlijnen bereikt over de scheidingsvoorwaarden van de brexit. Het positieve gevoel dat door dat akkoord op de Europese beurzen heerst, werkt naar verwachting ook door in de VS.

Tech

Verder lijken technologiebedrijven weer wat verder te herstellen van de verliezen van de afgelopen tijd. Begin deze week stonden techfondsen nog onder druk vanwege vrees over mogelijke nadelige gevolgen van aanstaande belastinghervormingen.

De Senaat en het Huis van Afgevaardigden bereikten donderdag een akkoord dat een betalingsstop door de overheid met twee weken uitstelt. President Donald Trump zet daar waarschijnlijk vrijdag een krabbel onder.

American Outdoor Brands

Bij de bedrijven wordt onder meer gekeken naar vuurwapenfabrikant American Outdoor Brands. Die kwam donderdagavond laat met teleurstellende cijfers naar buiten en kan zich opmaken voor een flinke terugslag. Ook voedseldistributeur United Natural Foods opende de boeken.

Donderdag sloten de beurzen in New York met winsten. De leidende Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 24.211,48 punten. De brede S&P 500 sloot eveneens 0,3 procent hoger op 2636,98 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,5 procent tot 6812,84 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links