Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street verwerkt ECB-besluit

Wall Street verwerkt ECB-besluit

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen openen donderdag naar verwachting zonder grote uitslagen. Beleggers verwerken onder meer het jongste rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), die zoals verwacht het pakket aan economische stimuleringsmaatregelen verlengde, maar de omvang vanaf april wel wat terugschroeft.

ECB-president Mario Draghi geeft een toelichting op het besluit. Beleggers zullen zijn woorden wegen voor aanwijzingen over de toekomst van de Europese economie.

Het ministerie van Arbeid kwam voorbeurs nog met cijfers over het aantal aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen. Die waren vorige week met 10.000 gedaald tot 258.000. Verder is de Amerikaanse macro-agenda leeg.

Warenhuisketen

Bij de bedrijven staat onder meer de maker van yogakleding Lululemon in de schijnwerpers. Het aandeel ging in de voorbeurshandel stevig omhoog na bekendmaking van een beter dan verwachte kwartaalwinst. Ook winkelketen Costco presenteerde beter dan verwachte winst. De retailer profiteerde van een gestegen bezoek aan zijn winkels.

De Amerikaanse warenhuisketen Sears Holdings zag zijn verliezen in het afgelopen kwartaal verder oplopen. Het verlies bedroeg 748 miljoen dollar, tegen 454 miljoen dollar vorig jaar. Sinds 2012 heeft Sears nu al meer dan 9 miljard dollar aan verliezen in de boeken gezet.

Opmars

Biotechnologiebedrijf Voyager Therapeutics kan zich opmaken voor een flinke koerssprong. Het bedrijf presenteerde positieve testresultaten in een onderzoek naar een middel tegen parkinson.

De Amerikaanse beurzen borduurden woensdag voort op de haast onafgebroken opmars sinds de Amerikaanse verkiezingen. De Dow-Jonesindex sloot 1,6 procent hoger op het nieuwe record van 19.549,62 punten. De brede S&P 500 klom 1,3 procent naar 2241,35 punten, eveneens een record. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,1 procent tot 5393,76 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links