Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Shell investeert in raffinaderij Pernis

Gepubliceerd op 8 dec 2015 om 11:52 | Views: 5.222

Royal Dutch Shell A 05 dec

25,51 0,00 (0,00%)

DEN HAAG (AFN) - Shell investeert de komende jaren flink in de concurrentiepositie van zijn raffinaderij in Pernis bij Rotterdam. Er wordt een nieuwe installatie gebouwd waarmee de productiemogelijkheden worden verbreed, overigens zonder dat de capaciteit groter of kleiner wordt.

Financiële details werden dinsdag niet vermeld maar topman Ben van Beurden had al aangekondigd dat Shell honderden miljoenen gaat investeren in Pernis. Aan de bouw van de nieuwe installatie, die volgend jaar begint en voor eind 2018 moet zijn voltooid, zullen tijdens de piek zo'n duizend mensen werken. Op termijn blijft de werkgelegenheid echter zoals die nu is, zo'n 2100 vaste banen.

Dankzij de nieuwe installatie kan Shell straks meer soorten ruwe olie verwerken. Bovendien verschuift de productie richting lichtere brandstoffen, met name diesel, waarop hogere marges wordt verdiend dan op bijvoorbeeld stookolie. Op die manier moeten de investeringen leiden tot een verbeterde winstgevendheid van de grootste olieraffinaderij van Europa.

Dat is nodig omdat de sector nog altijd kampt met overcapaciteit. Momenteel bieden de lagere inkoopprijzen voor ruwe olie steun aan de raffinagemarges, maar daar komt verandering in als de prijzen weer omhoog gaan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links