Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KBC verhoogt advies Galapagos

KBC verhoogt advies Galapagos

AMSTERDAM (AFN) - KBC heeft zijn beleggingsadvies voor Galapagos verhoogd van accumulate naar buy naar aanleiding van positieve testresultaten met het middel filgotinib tegen de ziekte van Crohn. Het koersdoel is met 5 euro opgeschroefd naar 60 euro.

Volgens de Belgische bank wilde Galapagos in zijn test aantonen dat het middel in 20 procentpunt van de gevallen beter werkte dan bij de placebogroep. De ziekteverschijnselen vielen bij filgotinib 48 procent lager uit en bij de placebo's 23 procent. Het verschil, 25 procentpunt, overtrof daarmee het uitgangspunt.

KBC tekende wel aan dat het middel van Galapagos wat minder gunstig uit de bus kwam in een vergelijking met een product van concurrent Celgene ,,hoewel we van Galapagos begrepen dat de tests niet een op een vergelijkbaar zijn''.

Positie

Al met al vindt de bank de testresultaten positief, maar is duidelijkheid over de hoge score bij de placebogroep gewenst. Mogelijk licht Galapagos dat toe in een webcast die voor dinsdagmiddag 16.00 uur staat gepland.

Volgens analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen is het positieve resultaat een mooie opsteker voor filgotinib. De uitslag van de onderhandeling voor een nieuwe partner is voor Theodoor Gilissen op dit moment het belangrijkste punt voor de waardering van het aandeel. ,,Het behaalde succes bij de ziekte van Crohn maakt de positie van Galapagos aanzienlijk sterker bij deze onderhandeling", aldus de marktvorser.

Succesvol

Versteeg herhaalde het advies aanbevolen op Galapagos, maar blijft benadrukken dat het een speculatief advies is. ,,Galapagos is succesvol in het ontwikkelen van nieuwe medicijnen. Het bedrijf heeft voldoende geld in kas om een start te maken met de fase 3 studie van filgotinib", zo zei hij.

Galapagos stond om 11.20 uur 16,6 procent hoger op 52,22 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos
KBC Groep

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links