Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Icahn voert druk op bij Occidental

Gepubliceerd op 8 november 2019 20:44 | Views: 1.405

DOVER (AFN/BLOOMBERG) - De activistische investeerder Carl Icahn voert de druk op bij Occidental Petroleum. In een brief aan aandeelhouders sprak Icahn zijn ongenoegen over het beleid van de onderneming. Zo is hij het niet eens met het besluit om branchegenoot Anadarko Petroleum in te lijven voor 38 miljard dollar.

Volgens Icahn neemt Occidental te veel risico met de Anadarko-deal. De investeerder verkocht ook een aanzienlijk deel van zijn aandelen. Van de 33 miljoen aandelen die hij bezat, goed voor een belang van 3,7 procent, heeft hij er nog 23 miljoen over. Het resterende belang Occidental is circa 900 miljoen dollar waard.

Icahn wantrouwt ook het zittende bestuur, dat volgens hem wil groeien op kosten van aandeelhouders. Tijdens de volgende aandeelhoudersvergadering hoopt hij op voldoende steun om de koers van Occidental te wijzigen.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare