Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boskalis uitblinker op Damrak

Gepubliceerd op 8 november 2019 15:53 | Views: 1.785

AEX 30 okt

533,88 -0,55 (-0,10%)

Boskalis 30 okt

17,32 +0,27 (+1,58%)

HAL Trust 30 okt

109,00 +0,60 (+0,55%)

AMSTERDAM (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis stond vrijdag in de schijnwerpers op het Damrak. Het bedrijf kreeg met zijn handelsbericht de handen van beleggers duidelijk op elkaar. De AEX-index in Amsterdam kleurde lichtrood. Elders in Europa lieten graadmeters ook kleine minnen noteren.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel op Wall Street een fractie lager op 597,06 punten. De MidKap kreeg er 0,4 procent bij tot 900,06 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 0,5 procent achteruit.

Boskalis voerde met een winst van 5,5 procent de MidKap aan. De onderneming presteerde in het derde kwartaal naar eigen zeggen veel beter dan in de eerste helft van het jaar. Ook voor de rest van het jaar is Boskalis positief gestemd. Ook kabel- en telecomconcern Altice Europe (plus 4,8 procent) stond bij de koplopers bij de middelgrote fondsen. Het bedrijf promoveert naar de belangrijke MSCI Global Standard Index.

ASMI

De chipbedrijven ASMI en Besi stonden onderaan de MidKap met minnen van 2,1 en 1,5 procent. Chipmachinemaker ASML stond in de staartgroep in de AEX met een verlies van 0,8 procent.

De hoofdindex werd aangevoerd door verzorgings- en levensmiddelenreus Unilever met een winst van 1,3 procent. Heineken profiteerde van een adviesverhoging en won 0,6 procent.

Stijging Lufthansa

IAG verloor 0,4 procent in Londen. Het moederconcern van luchtvaartmaatschappijen British Airways en Iberia is somberder geworden over zijn groeivooruitzichten. De Duitse branchegenoot Lufthansa won 2,3 procent in Frankfurt. Daarmee zette de onderneming de stijgende lijn door na donderdag toen de maatschappij bijna 7 procent won na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Richemont raakte bijna 6 procent kwijt in Zürich. De Zwitserse producent van luxegoederen had in de afgelopen zes maanden veel last van de protesten in Hongkong. In Parijs werd de Franse bank Crédit Agricole 3,1 procent lager gezet na een kwartaalupdate. In Frankfurt verloor Allianz 2,6 procent, ondanks dat de Duitse verzekeraar afgelopen kwartaal meer vertrouwen heeft gekregen in het behalen van zijn financiële doelen.

De euro was 1,1026 dollar waard, tegen 1,1043 dollar een dag eerder. Amerikaanse olie daalde 1,7 procent in prijs tot 56,18 dollar per vat. Brentolie werd 1,9 procent goedkoper op 61,08 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis 80% zegt kopen 5 stemmen
HAL Trust 50% zegt kopen 2 stemmen
AEX 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare